StoryEditor

Colníci zaistili takmer tritisíc litrov liehu

14.04.2005, 18:41
Autor:
TASRTASR

Colníci v stredu neďaleko obce Milošová, okres Čadca, pri razii zadržali takmer tritisíc litrových fliaš naplnených neznámou tekutinou ružovo - fialovej farby, ktorá páchla po liehu. Po preskúmaní a vykonaní expertízy vzoriek zistili, že ide o 97-percentný lieh bez denaturačných činidiel.
Celkovo 2475 fliaš sa nachádzalo v mercedese v papierových škatuliach po 25 kusov a boli označené etiketami, ktoré ich špecifikovali ako koncentrát do ostrekovačov vozidiel. Colníci pri zákroku na mieste zaistili päť osôb, z toho dvoch občanov SR a troch občanov Poľska, informovala dnes TASR hovorkyňa Colného riaditeľstva SR Silvia Balázsiková. Na výzvu colníkov Ján K. priznal, že v opustenej chate nachádzajúcej sa v obci Milošová uskladnil ďalších 500 fliaš liehu.
Podľa predbežných zistení mal byť tovar, ktorý sa ešte nachádzal na ložnej ploche dodávky, čiastočne vyložený pre potreby Jozefa K. a ďalej distribuovaný na presne nezistené miesto v SR. Pri prehliadke vozidla colníci našli aj viacero bianko faktúr a dodacích listov, ako aj medzinárodný nákladný list. Jozef K. colníkom priznal, že vlastní aj zariadenie, ktoré slúži na odstránenie ružovo-fialového zafarbenia predmetného liehu a jeho vyčistenie.
Celkový únik na daniach predstavuje 875 469 korún, pričom únik na spotrebnej dani z liehu je 721 tisíc a únik na dani z pridanej hodnoty je 154 tisíc korún. Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin skrátenia dane, za ktorý páchateľom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody vo výške až do desiatich rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 21:44