StoryEditor

Podnikateľ Ladislav R. a známy právnik Ernest V. strávili noc v cele

16.11.2006, 09:00
Autor:
TASRTASR

Podnikateľ Ladislav R. a známy právnik Ernest V. strávili uplynulú noc v cele policajného zaistenia. TASR to potvrdil hovorca prezídia Policajného zboru Martin Korch s tým, že polícia stále vykonáva vyšetrovacie úkony. "Od stredy sa nič nezmenilo. Verejnosť budeme informovať na dnešnej popoludňajšej tlačovej besede," dodal Korch.
Polícia v stredu opätovne zadržala podnikateľa Ladislava R. a spolu s ním aj známeho právnika Ernesta V. V prípade Ladislava R. ide údajne o úplne iný skutok ako ten, kvôli ktorému ho zadržala polícia pred týždňom. Aj v tomto prípade však má ísť podľa denníka Sme o podozrenie z vydierania.
Polícia Ladislava R. a tri ďalšie osoby zadržala minulý týždeň v utorok pri akcii nazvanej Svätuškár. Prokurátor vzniesol voči nim obvinenie z trestného činu vydierania formou spolupáchateľstva. Údajne mali vydierať účtovníčku jednej z ich firiem a vyhrážať sa jej fyzickým a psychickým násilím. Advokát Ladislav R. tieto obvinenia poprel. Okresný súd Bratislava I. prepustil Ladislava R. a jeho syna Juraja z väzby, ponechal si tam Martina R. a Róberta J.
Ladislav R. začal podnikať v deväťdesiatych rokoch. V súčasnosti je predsedom predstavenstva spoločnosti Orange Slovensko, a.s. V roku 2004 vstúpil Ladislav R. aj na mediálny trh a jeho mediálna skupina vlastní časopis Týždeň, Slovenka, Rádio Jemné melódie a vydáva aj časopis Star.
Ernest V. je známy právnik, ktorý zastupuje aj viacerých politických predstaviteľov. V tohtoročných parlamentných voľbách kandidoval za Občiansku konzervatívnu stranu. V poslednom roku bývalej federácie, od 31. januára do 31. decembra 1992 bol predsedom Ústavného súdu ČSFR. Predtým pôsobil aj ako poslanec Federálneho zhromaždenia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 01:17