StoryEditor

SDKÚ: Situácia po maturitách si vyžaduje zodpovednosť za politické rozhodnutie

19.04.2005, 11:00
Autor:
TASRTASR

Zložitá právna situácia, ktorá nastala po rozhodnutí ministra školstva Martina Fronca o opakovaní maturitnej skúšky z matematiky, si podľa SDKÚ vyžaduje odvahu prevziať zodpovednosť za politické rozhodnutie. "Sme presvedčení, že ak štátna inštitúcia pochybila, hlavným princípom riešenia situácie by malo byť minimalizovať rozsah škôd a okruh postihnutých," uvádza sa vo vyhlásení Prezídia SDKÚ.
SDKÚ má porozumenie pre pocit krivdy tých, ktorí písali maturitné písomky v regulárnych podmienkach a napriek tomu ich majú opakovať. Froncove rozhodnutie, že písomku z matematiky si zopakujú aj študenti, ktorí ju absolvovali za regulárnych podmienok, nepovažuje SDKÚ za spravodlivé. Za možné východisko z problému navrhuje SDKÚ zopakovanie písomiek tými študentmi, ktorí ich neabsolvovali v regulárnych podmienkach.
SDKÚ je zároveň ľúto, že chybou inštitúcií rezortu školstva došlo k situácií, ktorá vrhá negatívne svetlo na potrebný proces modernizácie nášho vzdelávacieho systému, ktorý strana podporuje ako svoju programovú prioritu.
ANO dnes vyzvalo KDH na stiahnutie ministra školstva z funkcie. Podľa lídra liberálov Pavla Ruska by to pomohlo k riešeniu situácie na ministerstve školstva a upokojeniu koaličných vzťahov. V parlamente však liberáli nepodporia prípadné opozičné návrhy na odvolanie Fronca z funkcie.
mm ka

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:43