StoryEditor

Do kaštieľa v Krasňanoch chce taliansky majiteľ pritiahnuť aj kultúru

15.04.2007, 17:55
Autor:
TASRTASR

Zrekonštruovanú divadelnú sálu kaštieľa v Krasňanoch, ktorú otvorili v sobotu, chce jeho súčasný majiteľ Ruggero Gadotti z Talianska i obec využívať nielen pre miestnych obyvateľov, ale aj pre ľudí z celej terchovskej doliny.
Starosta obce Milan Tichák vyjadril presvedčenie, že kaštieľ sa po rokoch opäť stane kultúrnym centrom obce. Konali sa tu svadby, pohrebné hostiny i zábavy. Kaštieľ bol jediným kultúrnym centrom v obci a chceli sme ho zachovať. Verím, že pán Gadotti po dlhých rokoch toto kultúrne centrum znova obnoví," povedal novinárom Tichák.
Taliansky majiteľ zdôraznil, že pri rekonštrukcii sa snaží čo najviac zachovať pôvodnú podobu kaštieľa. Popri kultúrnych aktivitách bude kaštieľ slúžiť ako hotel a kúpeľné centrum, park pri kaštieli zostane po nevyhnutných úpravách v pôvodnom stave. Už pred časom zrekonštruoval terajší majiteľ kaplnku, v ktorej môžu záujemcovia uzatvoriť manželstvo.
Kaštieľ z roku 1678 zobrali podľa starostu po druhej svetovej vojne rodine Pongrácovcov a v roku 1993 im ho v reštitúciách vrátili. Spolupráca s pánom Gadottim je dobrá, počas troch mesiacov ma navštívil už šesťkrát. Rokujeme o tom, ako si predstavuje ďalší vývoj kaštieľa," dodal starosta Krasňan.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 09:21