StoryEditor

Lipšic: Mečiar sa trestným oznámením na mňa ocitol v spoločnosti Ďuračku a Glvača

23.06.2006, 18:02
Autor:
TASRTASR

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar je tretím politikom, ktorý podal trestné oznámenie na podpredsedu KDH Daniela Lipšica. "Prvým bol bývalý poslanec Peter Ďuračka, druhým tieňový minister spravodlivosti Smer-SD Martin Glvač a tretím je Vladimír Mečiar. Takže zjavne sa ocitol v dobrej spoločnosti," komentoval dnes Lipšic podanie trestného oznámenia zo strany šéfa ĽS-HZDS.
Lipšic ďalej pre TASR poznamenal, že okrem politikov naňho podali oznámenia aj viaceré osoby, ktoré boli obžalované alebo aj odsúdené z organizovanej trestnej činnosti.
Podpredseda KDH zopakoval, že Mečiar v roku 1998 vydal amnestiu na trestné činy spojené so zavlečením Michala Kováča ml. do cudziny. "Inými slovami - Mečiar omilostil zločincov. Ak si na to nepamätá alebo nechce pamätať, tak to len dokazuje, že bez základnej sebareflexie nie je možná zo strany KDH spolupráca s takýmto človekom," konštatoval Lipšic.
Mečiar dnes podal trestné oznámenie na Lipšica za jeho výroky v štvrtkovej relácii televízie Markíza Sito pre dôvodné podozrenie z trestného činu ohovárania. Zároveň požiadal svojho právneho zástupcu o podanie návrhu na konanie na ochranu mena a cti s nárokom na ospravedlnenie od Lipšica a žiada, aby súd uložil exministrovi spravodlivosti zaplatenie nemajetkovej ujmy v sume vyššej ako milión korún. "Lipšic sústavne a vedome klame verejnosť vo všetkých veciach, týkajúcich sa osoby predsedu ĽS-HZDS. Podobne nebudú tolerované takéto výroky žiadnej osobe," uvádza sa v stanovisku, ktoré dnes TASR poskytla hovorkyňa hnutia Magdaléna Fajtová. Podanie sa podľa nej týka vyjadrení Lipšica na adresu ĽS-HZDS, Vladimíra Mečiara či amnestií z roku 1998.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 13:22