StoryEditor

Na Šturci havarovaný kamión s asfaltom odstránia v stredu

19.09.2006, 18:27
Autor:
TASRTASR

Kamión prevážajúci v cisternovom návese tekutý asfalt, ktorý na ceste cez horský priechod Šturec havaroval ešte vo štvrtok minulý týždeň, odstránia v stredu. Dohodli sa na tom dnes policajti, hasiči, zástupcovia štátnych orgánov životného prostredia a cestnej záchrannej a odťahovej služby JEFTA SOS TRUCK Slovakia.
"Asfalt zatiaľ nevychladol a aj dnes popoludní bola teplota plášťa cisterny vyše 50 stupňov Celzia. Vo vnútri je ešte vyššia a ak by sa pri manipulácii roztrhol plášť cisterny, mohlo by dôjsť k ekologickej havárii, ohrozeniu životného prostredia a následne k značným škodám. Preto musíme počkať, kým asfalt vychladne a stuhne," uviedol pre TASR vedúci odboru krízového riadenia Obvodného úradu v Banskej Bystrici Ján Šebest.
Kamión spoločnosti Omega Trans Bytča prevážal 25 ton horúceho asfaltu. Pravdepodobnou príčinou nehody bolo neprispôsobenie rýchlosti jazdy jeho vodičom. V nebezpečnej zákrute prešiel do protismeru a prevrátil sa na cestu. Situáciu na vozovke riešila polícia, potom tam inštalovali svetelnú signalizáciu. Dopravu však už znovu regulujú policajti.
Hovorca cestnej záchrannej a odťahovej služby JEFTA SOS TRUCK Slovakia Ján Bazovský TASR informoval, že majú k dispozícii potrebnú techniku a také technologické postupy, ktorými je možné odstrániť havarované vozidlo okamžite, bez ohľadu na poškodenie a stav prepravovaného nákladu. Aby vylúčili aj dohady, že hlavným problémom odstránenia havarovanej cisterny sú finančné náklady a konkurenčné súperenie odťahových služieb, táto spoločnosť ponúkla majiteľovi vozidla jeho odstránenie za symbolickú jednu korunu. Ten však na ňu nereagoval, preto JEFTA SOS TRUCK Slovakia požiadala oprávnené štátne orgány a správcu komunikácie, aby využili svoje oprávnenia vyplývajúce zo zákona a zabezpečili čo najrýchlejšie odstránenie havarovaného kamióna.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 23:48