StoryEditor

Mečiar vraj rozbil koalíciu so Smerom-SD v Trenčíne

21.12.2006, 14:43
Autor:
SITASITA

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar mal iniciovať rozpad koalície Smer-SD, ĽS-HZDS v mestskom zastupiteľstve v Trenčíne. Na dnešnom ustanovujúcom zastupiteľstve to uviedol krajský podpredseda a poslanec za Smer-SD Ladislav Pavlík. Koaličnú zmluvu, ktorú podpísali mestské organizácie spomínaných strán, v stredu večer ĽS-HZDS zrušilo. "Včera bolo stretnutie na úrovni HZDS s ich predsedom Mečiarom a tam došlo k tomu zvratu," uviedol Pavlík. Podľa jeho slov boli na stretnutí vyjednávaním poverení krajský a okresný predseda ĽS-HZDS -- Milan Rehák a Pavol Krištof. Tí vraj majú rokovať s SDKÚ-DS.
Rehák uviedol, že rokovania sú úplne na začiatku a ukončia sa asi až v budúcom roku. Podľa neho mestská organizácia ĽS-HZDS nemala štatút na podpísanie koaličnej zmluvy, takže zmluva bola neplatná a nebolo vlastne čo rušiť. Predseda mestskej organizácie Jozef Majerík sa odmietol k veci vyjadriť. Poslankyňa za ĽS-HZDS Janka Fabová hovorí, že podľa ich názoru je podpísaná zmluva platná. "Do volieb sme išli v koalícii so Smerom-SD a aby sme mohli plniť dôveru, ktorú nám dali naši voliči, je nutné v tejto koalícii pokračovať aj na pôde MsZ," povedala Fabová. ĽS-HZDS bude podľa Rehákových slov rokovania v Trenčíne viesť tak, aby bolo rozhodovacou súčasťou v mestskom zastupiteľstve.
Rokovania ĽS-HZDS a SDKÚ-DS pre agentúru SITA potvrdil aj krajský predseda SDKÚ-DS Juraj Liška. Podľa jeho slov už o takejto spolupráci rokovali pred voľbami a nedohodli sa, strana má však naďalej záujem o povolebnú spoluprácu s ĽS-HZDS.
V 25 člennom mestskom zastupiteľstve v Trenčíne získala ĽS-HZDS sedem mandátov, Smer-SD a SDKÚ-DS po päť, KDH má štyroch poslancov, traja sú nezávislí a jeden hlas v zastupiteľstve má SNS.

TRENČÍN: Zasadalo nové zastupiteľstvo, primátor a poslanci zložili sľub
TRENČÍN 21. decembra (SITA) -- Poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne, ktorí uspeli v nedávnych komunálnych voľbách, sa dnes spolu so staronovým primátorom Branislavom Cellerom (SDKÚ-DS) zišli v priestoroch mestského úradu na ustanovujúcom zasadnutí. Celler a následne zastupitelia, medzi ktorými figurovalo 11 "nováčikov", zložili slávnostný sľub. Keďže v zastupiteľstve sa doposiaľ neutvorila žiadna koalícia, ktorá by mala väčšinu, v programe nebol návrh na vymenovanie viceprimátora a dlhodobo uvoľneného poslanca. Klub poslancov za KDH, nominantka Smeru-SD Marta Bláhová a bývalý známy hokejový brankár Eduard Hartmann, ktorý háji záujmy SNS, požiadali, aby nefigurovali medzi sobášiacimi poslancami a zastupiteľstvo im vyhovelo.
V 25 člennom mestskom zastupiteľstve v Trenčíne získala ĽS-HZDS sedem mandátov, Smer-SD a SDKÚ-DS po päť, KDH má štyroch poslancov, traja sú nezávislí a jeden hlas v zastupiteľstve má SNS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 02:45