StoryEditor

Vláda má formálne zrušiť privatizáciu bratislavského letiska

18.10.2006, 11:02
Autor:
SITASITA

Vláda by mala dnes formálne zrušiť rozhodnutie predchádzajúcej vlády zo začiatku februára tohto roka o privatizácii 66 % akcií bratislavského letiska. Vláda ešte v polovici augusta odporučila prezidentovi Fondu národného majetku SR (FNM) a ministrovi dopravy odstúpiť od zmluvy o kúpe akcií bratislavského letiska, uzatvorenej s konzorciom TwoOne, keďže nepredložilo súhlas Protimonopolného úradu SR s koncentráciou. FNM od kúpnej zmluvy s konzorciom TwoOne odstúpil 20. septembra tohto roka.
Minister financií SR Ján Počiatek by mal od vlády získať poverenie zúčastňovať sa na rokovaniach Bankovej rady (BR) Národnej banky Slovenska (NBS). Uvádza sa to v návrhu, ktorý pripravil rezort financií. Ako agentúru SITA informoval hovorca ministerstva Miroslav Šmál, ide len o formálny proces, ktorý súvisí s tým, že po voľbách sa zmenil minister financií. Rokovanie Bankovej rady NBS je neverejné. Poverený člen vlády má právo zúčastňovať sa na ňom na základe zákona o centrálnej banke.
Ministri by tiež mali rokovať o návrhu na realokáciu finančných prostriedkov v rámci Sektorového operačného programu Priemysel a služby. Prostriedky v objeme 2,75 mil. eur by sa mali presmerovať z podprogramu technická pomoc do opatrenia "Podpora propagácie cestovného ruchu a tvorby informačného systému", ktoré zabezpečuje Slovenská agentúra pre cestovný ruch.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 10:55