StoryEditor

Maturitné témy na internete neboli nakoniec pravdivé

26.03.2007, 11:24
Autor:
TASRTASR
Aj napriek tomu, že v médiách v nedeľu 25. marca kolovali "vyžrebované" maturitné otázky, dnes ráno bola skutočnosť iná.

Aj napriek tomu, že v médiách v nedeľu 25. marca kolovali "vyžrebované" maturitné otázky, dnes ráno bola skutočnosť iná.
Krátko po ôsmej hodine vyžreboval v priamom prenose v Slovenskom rozhlase predseda Ústrednej maturitnej komisie Zdenko Krajčír a riaditeľ Štátneho pedagogického ústavu Ľubomír Pajtinka tieto témy na písomnú formu internej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry pre školy s vyučovacím jazykom slovenským a ukrajinským:
Slávnostný prejav pri príležitosti 100. výročia založenia knižnice. Človek, od ktorého sa mám stále čo učiť (charakteristika osoby). Tuším, kam kráča ľudstvo. Premýšľam, kam mám kráčať ja (úvaha). Miesto, kam sa stále rád vraciam (umelecký opis).
Témy na písomnú formu internej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry pre školy s vyučovacím jazykom maďarským:
Čo všetko sa môže stať (rozprávanie). Myšlienky slávnych (slávnostný prejav pri príležitosti otvorenia školskej knižnice). Hrdinom je človek, ktorý pomôže a potom sa stratí (beletrizovaný životopis fiktívnej osoby). Miluj pravdu, odpúšťaj omyly. Voltaire (úvaha).
Témy po vyžrebovaní zverejnili aj internetové stránky ministerstva školstva a Štátneho pedagogického ústavu.
Študenti budú mať pätnásť minút na výber témy a ďalšie štyri hodiny na napísanie slohu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 20:52