StoryEditor

Podľa Novotného ani Mečiarove vlády neboli také nekompetentné ako Ficova

06.05.2007, 15:02
Autor:
TASRTASR

Ani v Mečiarových vládach nebola taká nekompetentnosť ako je vo Ficovom kabinete. Povedal to dnes šéf Výboru pre zdravotníctvo NR SR Viliam Novotný (SDKÚ-DS) v dnešnej relácii STV O päť minút dvanásť.

Zdravotníctvo je podľa neho v bezútešnej a bezradnej situácii a ministra Valentoviča považuje za neodborníka bez chýbajúcej vízie. "Od nástupu vlády prešlo desať mesiacov a my sme v slepej uličke", povedal Novotný.

Ako sa vyjadril opozičný poslanec, dlh v zdravotníctve narastá rýchlejšie, ako kedykoľvek predtým. Za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol "sekeru" 800 miliónov korún.

Podľa jeho spoludiskutéra, Jozefa Valockého zo Smeru, však opatrenia, ktoré predložil minister Valentovič, riešia situáciu v zdravotníctve. "Nie je pravda, že ministerstvo zdravotníctva a vláda SR sú nečinné. My nechceme urobiť také chyby, ako urobila bývalá garnitúra," skonštatoval Valocký.

K transformácii nemocničných lôžok na sociálne sa Valocký vyjadril, "že takéto lôžka nie sú rušením nemocníc, len ich bude platiť iný rezort." Podľa Novotného ale sociálne lôžka nie sú nemocnice. "Platia ich VÚC a župani o žiadnom platení nevedia, nemajú na to peniaze," uviedol.

Predstavy Smeru sú podľa Novotného nezrealizovateľné, aj keby bol ministrom hocikto iný, a preto nemienia odvolávať Valentoviča za to, že "nevie splniť ideologické predstavy Fica".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 10:10