StoryEditor

Fico zosobní škodu, ktorú spôsobil Úrad vlády betliarskym múzejníkom

04.10.2006, 19:50
Autor:
TASRTASR

Predseda vlády SR Robert Fico je odhodlaný zosobniť finančnú škodu, ktorú spôsobil Úrad vlády múzejníkom v betliarskom kaštieli. Predbežne ide o sumu 50 tisíc korún.
V niekdajšom sídle rodiny Andrášiovcov sa niekoľko dní pripravovali na výjazdové rokovanie vlády. Na ministrov čakala špeciálne upravená a vyzdobená historická knižnica a jedáleň, pre novinárov pripravili na galérii priestor pre tlačovú konferenciu. Až na poslednú chvíľu, necelé dve hodiny pred začiatkom rokovania, sa v Betliari dozvedeli o rozhodnutí premiéra vládny kabinet usadiť do sály miestneho kultúrneho domu. Tlačová konferencia sa konala v miestnosti patriacej klubu dôchodcov.
Predseda vlády na stretnutí s novinármi vysvetlil, že o tom, kde sa pripravuje rokovanie kabinetu, sa dozvedel až po utorkovom nočnom návrate z pracovnej cesty v Taliansku. "Keď som dostal potrebné informácie, okamžite som rozhodol, že nie je vhodné, aby sme v takomto prostredí ako je Rožňavský okres rokovali v takom prostredí, ako bolo pôvodne navrhnuté," uviedol Fico.
Prenájom sály v miestnom kultúrnom dome, ktorá je podľa premiérových slov "normálnym, štandardným priestorom", bude stáť asi 2000 Sk.
Okres Rožňava s vyše 22-percentnou nezamestnanosťou patrí medzi najzaostalejšie regióny Slovenska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 07:01