StoryEditor

Smer pôjde do vlády len s tými, ktorí budú súhlasiť s preverením privatizácie

20.06.2005, 11:45
Autor:
TASRTASR

Smer-SD vytvorí vládu po budúcich parlamentných voľbách len s tými politickými stranami, ktoré budú súhlasiť s preverením podstatných privatizačných zmlúv.
"Ľudia majú právo vedieť, ako sa s ich majetkom nakladalo. Toto bude v našom volebnom programe, a len tá politická strana, ktorá s tým bude súhlasiť, môže s nami vytvoriť ďalšiu koaličnú vládu," vyhlásil dnes v diskusnej relácii TV JOJ Sedmička podpredseda Smeru a tieňový minister financií Igor Šulaj.
Podľa neho dochádza k netransparentnému nakladaniu s majetkom štátu, a preto chce v strane presadiť, aby sa preverenie privatizačných zmlúv dostalo do jej volebného programu. Spresnil, že by sa to týkalo napríklad Slovenských telekomunikácií, Slovenského plynárenského priemyslu, bankových a poisťovacích inštitúcií, ako aj železníc. V prípade, že sa zistí v zmluvách nejaká netransparentnosť, vyvodia trestnoprávnu zodpovednosť, dodal.
Minister financií Ivan Mikloš na to reagoval, že sa prevereniu zmlúv nebráni.
Smer chce tiež podľa Šulaja v prípade účasti vo vláde znížiť a zmraziť platy ministrov, štátnych tajomníkov a štátnych úradníkov, pretože "nekonajú pre tento národ tak, aby sa mal podstatne lepšie". Mikloš označil tieto slová za populizmus.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 07:59