StoryEditor

Bugár a Soboňa sa neobávajú trestného stíhania za šírenie poplašnej informácie

14.11.2005, 16:53
Autor:
TASRTASR

Trestného stíhania za šírenie poplašnej správy sa neobáva ani podpredseda NR SR Béla Bugár, ani predseda parlamentného výboru pre kontrolu činnosti SIS Viliam Soboňa. Za šírenie informácií o údajnom protiprávnom monitorovaní ministra pôdohospodárstva SR Zsolta Simona zo strany SIS podal na oboch politikov trestné oznámenie člen predsedníctva ÚV KSS a košický advokát Ján Karap.
"Môže ich podať pokojne aj desať, viem dokázať to, čo som povedal," uviedol pre TASR predseda SMK Béla Bugár. Ako ďalej dodal, najskôr bude informovať účastníkov Koaličnej rady a potom médiá.
Soboňa považuje svoje tvrdenia o predložení dôkazov za istú dezinterpretáciu aj zo strany médií. "Celý čas som hovoril, že tie podklady nemám a neuviedol som konkrétny termín, kedy tie podklady budem mať," povedal Soboňa. Ľudia, od ktorých mal tieto podklady dostať, podľa neho "pracujú v rizikovom prostredí" a nechce ich ohroziť. "Záleží len na nich, kedy tie podklady budem mať," zdôraznil.
Karap v trestnom oznámení poukázal na skutočnosť, že o svojom tvrdení mal predložiť Soboňa listinné dôkazy v stanovenej lehote, ale nestalo sa tak. Bugár i Soboňa sú podľa oznamovateľa trestno-právne zodpovední za zneužívanie tajnej služby na mediálne hry a politické zámery.
Soboňa aj Bugár koncom októbra v médiách naznačovali, že kauza agrodotácií ministra Simona mohla byť pripravená zo strany SIS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 17:31