StoryEditor

V Bratislave sa začali trhy výrobkov hendikepovaných občanov

30.09.2005, 14:55
Autor:
TASRTASR

Prezentácia činnosti chránených dielní, ktorá sa dnes začala na nádvorí bratislavskej Starej radnice, má zvýšiť záujem zamestnávateľov o výrobky zdravotne postihnutých občanov.
"Chceme upozorniť, aby si firmy nezamestnávajúce zdravotne postihnutých namiesto platenia pokút štátu objednávali zákazky v chránených dielňach," zdôvodnila pred novinármi Viera Záhorcová z občianskeho združenia Inklúzia. Podľa nej mnohí zamestnávatelia o tejto možnosti nevedia a svojimi objednávkami výroby darčekových a iných predmetov by mohli efektívne a zmysluplne zabezpečiť aj celoročnú prácu chránených dielní. Takto idú ich pokuty do štátneho rozpočtu, kde nie sú účelovo využité na riešenie tejto vážnej sociálnej problematiky.
Tradičné Radničkine trhy dnes a v sobotu predstavuje 22 stánkov so širokým sortimentom výrobkov z papiera, keramiky, textilu, drôtu či hliny. Vyrobili ich v chránených dielňach a zariadeniach sociálnych služieb v Bratislave, Pezinku, Senci, Jakubove, Novej Bani, Vranove nad Topľou i ČR a Maďarsku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 11:02