StoryEditor

Slota je pripravený znovu kandidovať

20.10.2006, 14:11
Autor:
TASRTASR

Ján Slota je pripravený opätovne sa uchádzať na sobotňajšom 15. sneme v Žiline o post šéfa Slovenskej národnej strany (SNS). Podmienkou však je, že delegáti snemu budú chcieť voliť vedenie strany.
"Predpokladám, že návrh vyjde z pléna. Osobne nebudem svoju kandidátku dávať," povedal pre TASR Slota. Odôvodnil to tým, že keď doviedol stranu do víťazných parlamentných volieb, bolo by to nelogické, aby sám seba navrhoval.
Delegáti na žilinskom sneme budú hodnotiť júnové parlamentné voľby, účinkovanie vo vláde a zaoberať sa budú aj prípravou na decembrové komunálne voľby. Okrem toho Slota prednesie správu o činnosti SNS, delegáti si vypočujú správu o hospodárení strany. Delegáti by mali rozhodnúť aj o zmenách v stanovách. Ako povedal predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj, mala by sa posilniť zodpovednosť okresných štruktúr na celé Slovensko. "Trošku sa priblížime k modelu Smer-SD v ustanovovaní okresných predsedov. Táto právomoc prejde na Predsedníctvo SNS. Prejdeme na manažérsky model. Je modernejší a operatívnejší. A bude tu aj priama zodpovednosť, ak by niektoré okresné štruktúry nereagovali flexibilne na situáciu," uviedol pre TASR Rafaj. Nepredpokladá, že by na sneme mohlo dôjsť k vážnym personálnym zmenám.
Slota je predsedom SNS už niekoľko rokov, naposledy ho zvolili v máji 2003 za šéfa národniarov na zlučovacom sneme SNS a Pravej SNS. Po rozhodnutí súdu a potvrdení o právoplatnosti zlúčenia oboch strán Slotu 3. marca 2005 zapísali na ministerstve vnútra aj ako štatutára SNS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 19:13