StoryEditor

SaLon nové filmy

31.07.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Predtucha
Dráma
Linda Quinn Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dom, milujúceho manžela a dve rozkošné dcérky. Jej život je perfektný až do chvíle, keď dostane správu, že jej muž Jim (Julian McMahon) zomrel pri automobilovej nehode.
Pre oddanú manželku a matku je to to najhoršie, čo si dokázala predstaviť. Otázka však zostáva -- nejde v skutočnosti iba o predstavy? Keď sa ráno prebudí, manžel leží vedľa nej živý a zdravý. Niekedy sa však prebúdza ako vdova. Dni svojho života prežíva nepochopiteľne chaoticky. V túžbe zachrániť svoju rodinu začína zápasiť s osudom aj časom, aby sa pokúsila zachrániť všetko, čo doteraz budovala.
USA, réžia: Mennan Yapo. Premiéra v SR: 2. augusta 2007.

Drsňák
Krimi dráma
Pätnásťročný Michael Polischka je nútený presťahovať sa z pokojného predmestia do činžiaka v ľudovej štvrti. Jeho matka sa totiž rozišla s bohatým doktorom, u ktorého dosiaľ bývali. Jediné dostupné bývanie je starý byt v štvrti osídlenej prisťahovalcami. Na štátnej strednej škole čelí Michael bitiu a vydieraniu. Doma to nie je oveľa lepšie. Zúfalá snaha jeho matky zohnať nového partnera produkuje len stále nových "podnájomníkov" v jej spálni. Michaelovi neostáva nič iné, len sa naučiť žiť v mestskej tlačenici. Pomáhajú mu v tom noví parťáci -- Crille a jeho mladší brat Matze -- párik zanedbaných delikventov. Michaela naučia zákonom ulice, ale ukážu mu aj svet drobných krádeží a otvoria mu prvé pivo. Náhodné stretnutie s miestnym mafiánom Hamalom a jeho poskokom Barutom obráti Michaelov život naruby.
Nemecko, réžia: Detlev Buck. Premiéra v SR: 2. augusta 2007.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 13:54