StoryEditor

Slávik prekvapil. Bol bez "slávikov"

02.12.2007, 23:00

Mário "Kuly" Kollár ani Peter Cmorik si zlaté sošky neprevzali. Koncertovali v Brazílii.
Bol to večer bez prekvapujúcich víťazov. Ale zato s niekoľkými prekvapujúcimi vystúpeniami. Galaprogram Slávik 2007 pokračoval v línii naštartovanej minulý rok, keď sa režisér Peter Nuńéz rozhodol zo slávnostného odovzdávania cien urobiť aj divácky atraktívnu šou. Reprízu si navyše "strihli" aj ocenení. Na najvyššie priečky opäť zasadli Zuzana Smatanová, Peter Cmorik a skupina Desmod. Väčšinu ocenení si však na pódium nemal kto prísť prevziať.
Slávici uleteli na juh
Leitmotívom programu sa stala kultová pieseň Satisfaction od Rolling Stones. Pod moderátorskou taktovkou Martina "Pyca" Rauscha sa ale na pódiu vystriedal hip-hop, dychovka, pop aj balada. Trochu rušivo tak počas večera, ktorý mal patriť hudbe, pôsobili tí, čo ceny odovzdávali - herci zo seriálu Susedia. Škoda, že Markíza si stále cez Slávika propaguje vlastné formáty.
Prvé Sláviky sa ušli najlepším skupinám roka 2007. Živá a celá sa však na pódiu objavila iba kapela Peha, ktorá poďakovala fanúšikom "za bronzového vtáka". Strieborný Elán nemal v hľadisku ani jedného zástupcu, Desmod si po zlatú sošku prikráčal bez lídra Kulyho. Ten v tom čase vystupoval v Brazílii, a tak nemohol naživo poďakovať ani za svoje tretie miesto v kategórii Spevák roka a so "spolukapelníkmi" neprevzal ani titul Rádioslávik.
Ako sa neskôr ukázalo, horúce slnko uprednostnil aj Peter Cmorik, ktorý sa "zlatým spevákom" stal už druhý raz. "Česť" ocenených tak zachraňovali speváčky. Tri najvyššie ocenené - Zuzana Smatanová, Katarína Knechtová a Zdenka Predná - mohli aspoň dlhšie ďakovať.
Hviezda? Meky Žbirka
Keďže výsledky nepriniesli žiadne prekvapenie, pozornosť pútali skôr "netypické" vystúpenia. Funková skupina Funkiez predviedla na pódiu až takmer cirkusovú šou, speváčka Tina dala svojmu aktuálnemu singlu Kým ty spíš hiphopový nádych a Zuzka Smatanová si k piesni Zdá sa, že to stačí prizvala sláčikové kvarteto. Dychovka Zlatuľka predviedla svoju verziu Haberovej piesne Je to vo hviezdach. Veľké ovácie si vyslúžila svetová premiéra titulnej piesne k filmu Bathory v podaní Katky Knechtovej. Ujsť si ju nenechal ani Juraj Jakubisko s manželkou Deanou. Tá neskôr uviedla, že bola Katkiným výkonom očarená: "Predviedla kus veľkej osobnosti."
Absolútnou hviezdou Slávika 2007 sa však stal strieborný slávik v kategórii Spevák roka Meky Žbirka. "Som asi jediný slovenský spevák, ktorý nie je v Brazílii," vyhlásil pri preberaní sošky. Na pódiu si zaspieval v sprievode kapely Gladiator necenzurovanú verziu piesne Čierny kvet. Spevák, ktorý nedávno oslávil 55. narodeniny, síce nesklamal divákov, nepotešil však novinárov, ktorí ho márne čakali na záverečnej recepcii. Pred polnocou na ňu nedorazili ani Jana Kirschner, Tina, Katka Knechtová či Zdenka Predná. Možno si neuvedomili, že Slávik je šou, ktorá žije najmä vďaka médiám.

01 - Modified: 2003-06-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Hamas naznačuje prijateľnosť Izraela 02 - Modified: 2003-06-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prioritou je fínske hospodárstvo
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 23:36