StoryEditor

Voňavé múzeum čokolády

27.09.2002, 00:00
Autor:
CompressCompress

Od roku 1953 ponúka Walter Heindl milovníkom špecialít širokú paletu kvalitných čokoládových výrobkov, tzv. konfisérie. Medzinárodne uznávaná značka ako Mozart-likér, Capucino-likér, Mozartky a inovatívne výrobky ako Sissi-fialka a toliar Johanna Straussa sú jedinečné.
Tradičná viedenská konfiséria Heindl na ulici Willendorfengasse 2 -- 8 zrealizovala pre milovníkov čokolády i špeciálne múzeum. V čokoládovom svete sa na pohovke lahodne rozvaľuje "Muse ua chocolat". Táto sladká, čokoládová múza v životnej veľkosti je len jednou z atrakcií v prvom viedenskom múzeu čokolády. Dá sa v ňom nahliadnuť do tajomstiev výroby cukroviniek, marcipánových a likérových plniek, či dozvedieť sa zaujímavosti o kakau, jeho výsadbe, zbere a spracovaní. V múzeu čokolády je vyrozprávaná dlhá cesta kakaového lusku, príbehy majstrov výroby čokoládových bonbónov, nezabudlo sa ani na zmienky o najmodernejších, počítačmi riadených liniek na výrobu čokolády. Každý si môže poťažkať nástroje na ručnú výrobu bonbónov, formy na veľkonočných zajačikov a ďalšie predmety.
Múzeum je prístupné len pre skupinky, jednotlivci sa môžu pridať k už objednaným skupinkám. Viac informácií a objednávky na www.heindl.co.at.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 14:09