StoryEditor

Ľúbite ženatého? Zabudnite naňho, kým je čas!

02.08.2005, 00:00

Keď sa žena dá dokopy so ženatým mužom (a ten má najčastejšie i deti), vôbec to nie je jednoduché. Najmä ak ona okrem neho nemá žiaden trvalý vzťah.

ON.
Zdá sa jej príťažlivý. Sťažuje sa na svoje nevydarené manželstvo, v ktorom sa cíti frustrovaný, má pocit, že je otrokom. Ničia ho rodinné vzťahy, trápi ho žena, ktorá sa o seba nestará, nezaujíma sa o jeho problémy, nedokáže uspokojiť jeho sexuálne požiadavky.
ONA. Hoci je historka o nešťastnom manželstve otrepaná, je taká naivná, že mu uverí. Prípadne ju netrápi, že je ženatý, stačí, že sa jej páči. Zostáva už len možnosť, že sa naozaj zaľúbila a nedokáže tento nový vzťah ukončiť, aj keď vie, že to nikam nevedie.
ČO HĽADÁ ONA? Sú ženy, ktoré svoj vzťah so ženatým mužom pokladajú za bolestnú skúsenosť, sú však aj také, ktoré takéto vzťahy priamo vyhľadávajú. V prvom prípade treba dôvody hľadať v detstve, najmä v ich vzťahu s otcom, ktorý v rodine chýbal, alebo mu chýbala neha. Výsledok -- niekdajšie dcéry sa v dospelosti stávajú neistými, nezrelými ženami. V druhom prípade sú ženy presvedčené, že manželstvo ničí vzťahy. Vychádzajú z toho, že láska dlhšie vydrží vo vzťahu so ženatým mužom. Navyše, môžu si zachovať svoju samostatnosť, pričom neprichádzajú ani o chvíle rozkoše.
ČO HĽADÁ ON? Ženatý muž, ktorý sa pustí do vedľajšieho vzťahu, zväčša nebýva nespokojný so svojím rodinným životom. Túži po zmene, po dobrodružstve. Chce zahnať monotónnosť sexuálnych radovánok, pestuje si akúsi záhradu rozkoše, kde dozrievajú kvety, ktoré doma nemá. Tie kvety však nesmú narušiť jeho rodinnú pohodu. Manželstvo je pre neho veľmi výhodné, ponúka mu množstvo výhod -- pokoj, istotu, harmóniu, páči sa mu úloha dobrého otca a pozorného manžela. Manželka možno tuší, že ju podvádza, ale nechce robiť problémy, prižmúri oko, aby sa napokon aj tak vrátil spokojný k nej. Takýto muž zvyčajne vôbec nechce vstupovať na bojové pole rozvodu, kde sa začnú pretriasať ekonomické a právne veci. Máta ho predstava, že by mal vytvárať akýsi nový domov, keď už jeden má.
KEDY PRICHÁDZAJÚ PROBLÉMY? Vzťah so ženatým mužom je bezproblémový iba dovtedy, kým ho on prežíva ako vášeň, útočisko, hru. Môže sa mu dariť v mladšom veku, keď muži viac túžia narúšať zabehané pravidlá, radšej zvádzajú a cítia sa pri sile. Keď však prejde fáza zaľúbenosti, vzťah sa stane sivým, prichádza čas, aby sa zaplatili účty. Tým najhorším býva pocit, že predchádzajúce roky boli celkom márne.
KEDY VZŤAH UKONČIŤ? Keď povie, že jeho manželka už pre neho neznamená nič, neverte mu. Nedajte sa oklamať, že nemáte na viac než na omrvinky jeho voľného času. Zamyslite sa nad tým, či vás takýto status bude uspokojovať aj o pár rokov. Ak vám bude sľubovať, že čoskoro sa rozvedie a vezme si vás, ukončite vzťah. Povedzte mu, že sa s ním neskôr veľmi rada uvidíte opäť.

Poučné príklady:
Čo robiť a čo povedať, ak vás pristihli in flagranti? Čo robiť, ak vás partner obviňuje z nevery? Jediným východiskom je krik. Kričte vždy a hlasno, energicky likvidujte každú pochybnosť. Pravdepodobne to nebude ľahké, ak vás pristihol v spodnej bielizni, ale inak zapierajte! Niekoľko poučných príkladov?
-- Našiel vás na diskotéke, kde tancujete telo na telo s príťažlivým mužom? Povedzte, že je to váš priateľ zo školských čias, ktorého ste stretli čírou náhodou! Tvrďte, že sa, chudák, zaľúbil do inej ženy a vy ste ho vlastne len utešovali!
-- Našiel vás, ako sa prechádzate v parku ruka v ruke... Treba povedať, že ten chudák mal triesku v dlani a vy ste sa mu ju pokúšali vybrať!
-- Objavil vás na zadnom sedadle auta? Spadol vám oheň z cigarety na zem a obaja ste sa vrhli hľadať ho, aby ste neprepálili drahý koberec!
Ak vás však pristihol v spodnej bielizni, zostáva už len klasická výhovorka: Chcel ma znásilniť! Prípadne -- to nie je to, na čo on myslí, ale nahrávanie skrytej kamery, ten človek je obchodník, ktorý predáva spálne a chcel vám ukázať, ako sa spí v takej novej posteli... Váš hlas musí byť pritom pridusený a hodí sa aj nejaká tá slza -- ako si len vôbec môže pomyslieť, že by ste ho vy mohli podviesť?! Ak máte trochu zmyslu pre herectvo, úspech je zaručený: sú ženy, ktoré prichytené nielen v spodnej bielizne, ale priamo pri čine, dokázali mužovi navravieť, že nevidel to, čo videl!
Alibi ako biznis
V Nemecku sa nevera stala veľmi výnosným obchodom. Vznikla tu agentúra, ktorá za ročné predplatné 12-tisíc eur ponúka dokonalé alibi pre všetky situácie! Príklad? Telefonicky môžu informovať vášho partnera o zmene času vašej pracovnej schôdzky, čiže -- urobia vám dokonalé alibi za mizerných 28 eur. Služobná výzva, aby ste sa zúčastnili na neexistujúcej konferencii, vás vyjde na 29 eur a rezervácia hotela na falošné meno 89 eur. Agentúra môže partnerovi posielať vo vašom mene tiež nevyhnutné esemesky. Základnou filozofiou tejto podnikateľskej aktivity je, že aspoň 30 percent z toho, čo sa váš partner dozvie, musí byť pravda.

Tibor Stolz

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. apríl 2024 15:24