StoryEditor

Ceny MTV hudobníkov šokovali

04.09.2006, 00:00
Newyorské odovzdávanie cien MTV za najlepšie videoklipy v Radio City Music Hall bolo tento rok šialené. Nie, nekonali sa žiadne excesy, ale najčastejšie ste mohli počuť: "Neverím, že vyhrali oni!"

Newyorské odovzdávanie cien MTV za najlepšie videoklipy v Radio City Music Hall bolo tento rok šialené. Nie, nekonali sa žiadne excesy, ako keď v roku 2000 spevák kapely Rage Against The Machine vyliezol na konštrukciu na pódiu a snažil sa ju zhodiť na konkurenčnú kapelu Limp Bizkit. Tá si práve preberala cenu za najlepšie rockové video a musela rýchlo utiecť z pódia bez ďakovnej reči. Šokujúce bolo to, že žiadne predpovede nevyšli. V hľadisku sa neustále ozývalo: "Videl si toto?" a "To predsa nemohol povedať!", ale najčastejšie ste mohli počuť: "Neverím, že vyhrali oni!"
Hoci prišli všetky veľké mená hudobného biznisu, šou ovládli neznámi hudobníci. Najviac šokovala kapela Panic! at the Disco, keď ich klip k pesničke I Write Sins Not Tragedies získal cenu za Video roka. Kapela sa na javisku so smiechom pohádala, ale napokon predsa len poďakovala. Shakira a Red Hot Chilli Peppers, ktorí mali najviac nominácií, získali ceny len za technickú úroveň klipov. Víťazné ťaženie nováčikov hudby pokračovalo. Víťazné mená nikto nečakal, a už vôbec nie samotní víťazi. Raper Chamillionaire sa zdal skutočne prekvapený, keď získal cenu za najlepšie rap-video, skupina AFI bola pri preberaní ceny za najlepšie rockové video viditeľne nervózna a naozaj vďačná, a objav roka, americká kapela All-American Rejects (ktorá predala milión kópií svojho albumu Move Along tak rýchlo, že by si CIA mala robiť poznámky) nevedela zakryť šok: ich doširoka otvorené oči chvíľu na to vystriedala zúrivá energia: "Dnes večer sa totálne rozbijem!" kričal líder kapely Tyson Ritter, a nikto nemal dôvod neveriť mu.
Jediní umelci, ktorí získali viac ako jednu cenu, boli Gnarls Barkley a James Blunt. Madonna, Kanye West a Christina Aguilera odišli s prázdnymi rukami, čím len zosilnili pocit "dnes večer sa môže stať naozaj čokoľvek". Spevák Guns´n´Roses Axl Rose uviedol záverečné vystúpenie starým pokrikom svojej kapely, a britskí the Killers, oblečení ako najmódnejší desperádovia, ukončili večer. Nik však neprekonal minikoncert kapely OK Go, čo bolo najlepšie z celého večera: dav naň reagoval takmer nekonečným potleskom. Hlavnou témou je v Amerike otázka, či boli tieto ceny len výnimkou, alebo či "neznáme kapely" definitívne rozdrvia stálice hudobného šoubiznisu.

Ceny MTV Video Music Awards 2006:
Najlepší klip: Panic! at the Disco - I Write Sins Not Tragedies (panicatthedisco.com)
Najlepší mužský videoklip: James Blunt - You're Beautiful (jamesblunt.com)
Najlepší ženský videoklip: Kelly Clarkson - Because of You (kellyclarksonweb.com)
Najlepší videoklip skupiny: All-American Rejects - Move Along (allamericanrejects.com)
Najlepší rockový videoklip: A.F.I. - Miss Murder (afireinside.net)
Najlepšie telefónne zvonenie roka: Fort Minor - Where'd You Go (fortminor.com)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 16:16