StoryEditor

Tisíc snímok na jednej karte

19.09.2006, 00:00

Najmä vývoj pokročilých režimov videozáznamov v digitálnych fotoaparátoch spolu s túžbou po vyššej kvalite digitálnych statických snímok vytvára zvýšený záujem o pamäťové médiá s vyššou úložnou kapacitou a lepším výkonom.
Od septembra je v predaji nová pamäťová karta Olympus
xD-Picture Card typu M s kapacitou 2GB. Ide o super modernú kartu, ktorá má zatiaľ najväčšiu kapacitu zo všetkých pamäťových kariet xD-Picture Card. Pri použití digitálnym fotoaparátom Olympus s 8 megapixelmi v režime HQ (vysoká kvalita) umožňuje zhotovenie a uloženie približne 1 000 snímok. Karta bola vyvinutá s použitím najnovšej vysokokapacitnej úložnej technológie založenej na viacúrovňovej technológii, ktorá bude využitá aj pri vývoji ďalších pamäťových kariet typu M s rôznou úložnou kapacitou. Rýchlosť zápisu je však rôzna pre rôzne typy fotoaparátov a závisí tiež aj od zvoleného režimu fotografovania. Vyššia rýchlosť sa tiež nemusí vzťahovať na fotoaparáty iných výrobcov než Olympus.
Táto nová 2GB pamäťová karta, samozrejme, podporuje exkluzívnu funkciu Panoráma. Vložením prístupového kódu k Olympus Master software (verzia 1.4 alebo novšia) navyše zákazník získa možnosť využitia obľúbených funkcií, akými sú napríklad: 3D efekt a umelecké efekty -- olejomaľba, akvarel alebo efekt kresby ceruzkou.
3D funkcia. Najlepšie fotografie mávajú niekedy tú zvláštnu schopnosť, že vyzerajú akoby vystupovali von z papiera. Vďaka novej "3D funkcii" môže byť tento efekt ešte výraznejší a teraz jednoducho dosiahnuteľný, ako nikdy predtým. Keď takéto snímky pozeráte pomocou červeno-modrých okuliarov s filtrom 3D, tak budú mať ešte väčšiu silu a hĺbku. Výsledky môžete pozerať na obrazovke alebo ich vytlačiť na papier.
Umelecké efekty. Ani bezchybne exponovaná a ostrá snímka nemusí vždy presne vyjadriť požadovanú atmosféru. Ako môžu potvrdiť aj odborníci, digitálna fotografia ponúka riešenie tohto problému, ktoré bude ešte účinnejšie vďaka tejto novej vysokorýchlostnej karte. Efekty, ako olejomaľba, akvarel alebo efekt kresby tužkou napodobujú maliara a zdôrazňujú vitálne prvky snímky, pričom potláčajú nepodstatné detaily.
Každé balenie karty typu M zahŕňa špeciálne 3D okuliare na prezeranie 3D snímok. Ešte jedno dôležité upozornenie, karta nie je určená pre všetky typy digitálnych fotoaparátov. Na webovej stránke Olympus nájdete v tabuľke kompatibility podrobnejšie informácie.

(lr)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 17:38