StoryEditor

"Zadžemuje" pre vás držiteľ Grammy (video)

18.06.2010, 00:00

To, že (džezové) Vianoce môžu byť aj v lete, a dokonca pod holým nebom, dokazuje program tretieho ročníka Open Jazz festu.

Magnetom pre hudobných fajnšmekrov je fenomenálny spevák a 7-násobný držiteľ grammy Al Jarreau. Tento americký spevácky kráľ má na konte všetky džezové superlatívy a napríklad i hviezdu na losangeleskom Chodníku slávy a na Zelenej vode napíše za svetla sviečok bodku za festivalovým júlom.

Ďalšími ťahákmi budú slovenskí Groovin' Heads, ktorí hrajú zmes funku, džezu, fusion i soulu a napríklad aj Subtone s Magnusom Schriefldom, ktorý patrí k najžiadanejším trubkárom súčasnej mladej nemeckej generácie.

Festivalový areál podľa PR koordinátorky Saše Štullerovej ponúkne pre hudbychtivých aj aktivity ako kúpanie, člnkovanie, vodné bicykle či šachy, minifutbal, plážový volejbal a bedminton.

"Novinkou festivalu bude zväčšenie kapacity miest na sedenie. Vzhľadom na hviezdu tretieho ročníka očakávame nárast publika práve v sobotu,“ vysvetľuje. Festival je jedinečný práve svojou príjemnou, komornou atmosférou a osvieteným pódiom priamo na jazere... To všetko vytvára zaujímavé svetelné, obrazové aj hudobné impresie.

Festival poteší všetky vekové kategórie milovníkov džezu, ale aj tých, ktorým džez zatiaľ nič nehovorí. "Dramaturgia je citlivá a vyvážená a myslí na všetkých, dokonca aj na deti, keďže festival nie je príliš hlučný a rušivý, navyše tu bude napríklad aj skákací hrad," vysvetľuje Štullerová.

Takže si pripravte pohodlné oblečenie, deku, repelent proti komárom a užite si nevšednú atmosféru džezových slávností na tomto festivale.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. máj 2024 14:01