StoryEditor

Po čom túžia naše deti

Osem nevšedných detských príbehov, osem pohľadov na Vianoce. Originálne listy pre Ježiška i darčeky, ktoré splnia deťom želania.

Milý Ježiško,
volám sa Natálka, mám 4 rôčky a veľmi ľúbim a poslúcham rodičov. Na narodeniny som dostala vlastnú izbu, ale večer sa tam ešte trochu bojím, preto by som si veľmi želala nejakú lampičku, čo by mi premietala na stenu nejaké hviezdičky, aby sa mi dobre zaspinkávalo. A v lete, aby som sa mohla hrať s kamarátkou vonku, tak by som veľmi potrebovala bicykel alebo kolobežku. Veľmi Ti ďakujem. Natálka.

Milý Ježiško!
Ďakujem Ti za to, že sme všetci zdraví a môžeme byť každý deň spolu. Naposledy som Ti písala ešte ako dieťa, no neviem či si môj list dostal. A tak Ti píšem znovu. Až tak veľmi som neposlúchala, ale snažím sa, aj keď to nie je jednoduché. Neviem, podľa čoho rozdeľuješ darčeky, keď to, po čom túžim, nikdy nedostanem. Ak sa však rozhodneš mi tieto Vianoce doniesť darček, tak mi dones biele snehule a nejaké malé prekvapenie, aby som o tom nevedela. Majka

Milý Ježiško, na Vianoce sa veľmi teším, lebo vonku bude veľa snehu a najviac sa teším, keď budeme mať stromček a keď ho budeme ozdobovať guľami a na koniec hviezdou. A na Vianoce by som chcel dostať takú stavebnicu robota Spykee a takú stavebnicu World racers a ešte by som chcel takú hru Hraj sa a poznávaj a v tej škatuli sú pravekí tvorovia. A keď pôjdem von, tak tam postavím veľkého snehuliaka a hrozne veľké iglu. A pre brata by som chcel prosím od teba nový telefón a nový snowboard. A pre mamu moc moc moc moc pekný darček - náhrdelník a moc pekný prsteň. A pre babku moc pekný obraz, jej obraz. A pre otca moc pekný telefón. Tento list som napísal len pre Teba. A keď som bol stále moc dobrý, tak myslím, že môj brat dostane tie všetky darčeky, čo som mu napísal a tak isto moja celá rodina. A skoro som zabudol na môjho najmladšieho brata Marca a či by si mu dal prosím autíčko na ovládanie a ešte preňho veci na oblečenie: tričká, nohavice, bundy a pančuchy. Ďakujem!!!!!

Milý Ježiško,
Keďže som sa celý rok snažila, poslúchala som a bola som dobrá, v škole som mala dobré známky, tak si myslím, že by si mi mohol niečo doniesť. I keď je to možno odo mňa sebecké, že chcem niečo od Teba, pretože je veľa ľudí, ktorí nič nemajú a sú chudobní. Nemajú ani vianočný stromček, a preto si myslím, že by mi stačil asi iba jeden darček. Veľmi by som chcela dostať notebook. Ja viem, je dosť drahý a ty asi nemáš toľko peňazí, aby si mi ho kúpil, ale ja aspoň budem snívať, že ho dostanem, i keď viem, že sa to asi nesplní. Ja by som bola taká šťastná, keby som ho dostala! Sľubujem, že ak ho dostanem, tak budem poslúchať a pomáhať rodičom a budem umývať riady a vysávať. Prosím, milý Ježiško. :(

Milý Ježiško,
keďže tento rok som bola dobrá (väčšinu času) :), poslúchala som rodičov (iba sem tam som papuľovala a bola drzá :D ), v škole som dostávala jednotky a dvojky (sem tam aj trojky, ale veď ty o tom vieš :D), sestru som nebila (iba občas keď ma vážne nasr.. nasrdila) a snažila som sa pomáhať s domácimi prácami (najmä keď sa v kuchyni už nedalo ani hýbať a bolo treba umyť riad), tak by som si na Vianoce priala notebook, pretože sa chystám na vysokú školu (dúfam, že sa to podarí a budem slúžiť SR ako hasička a pomáhať tým, ktorí to potrebujú), a tam mi ho bude treba, tak by som bola veľmi rada, keby sa mi tento sen splnil, že by som si našla notebook pod stromčekom. Ďakujem ti veľmi pekne aj za prečítanie môjho listu. Ďakujem a prajem Ti šťastné a veselé Vianoce. P.S.: Keby sa dalo zariadiť, aby sme mali biele Vianoce. Ďakujem.

Milý Ježiško.
Volám sa Martinka, mám 4 a pol roka. Snažila som sa celý rok poslúchať, aj keď sa mi to niekedy nepodarilo a nahnevala som maminu aj tata. Ale sľubujem, že budem poslúchať. Minulý rok som ti písala, že môj braček je ešte len v maminkinom brušku a prosila som ťa, aby bolo všetko v poriadku, lebo som sa na neho veľmi tešila. A už mám bračeka, má 11 mesiacov a veľmi ho ľúbim.

Ahoj Ježiško,
Volám sa Veronika, mám 11 rokov. Na Vianoce by som veľmi chcela: notebook Acer, hra Chemické laboratórium a živého psíka - Yorkshirský teriér. Celý rok som bola dobrá a známky v škole mám tiež dobré. Dúfam, že na mňa nezabudneš :)

Milý Ježiško.
Na Vianoce by som si prosila notebook a fotoaparát. Na kvalitu dbám, lebo som bola dobrá a len niekedy zlá a mám len 1 trojku a 11 dvojok. Ďakujem.

Milý Ježiško,
volám sa Majka a mám 7 rokov. Veľmi sa teším na Vianoce. Snažila som sa poslúchať rodičov a aj v škole mám dobré známky. Preto sa teším na darčeky ktoré dostanem.

Milý Ježiško,
keďže som bola po celý rok dobrá, dostávala som samé dobré známky a poslúchala som rodičov, želám si pod stromček veci, ktoré si prečítaš v nasledujúcom zozname darčekov. A keby sa veci, ktoré si prosím, nedali zohnať, tak mi, prosím, napíš aspoň list. Ďakujem, Tvoja milovaná Hanka

Listy napísali Ježiškovi slovenské deti prostredníctvom stránky www.napis-jeziskovi.sk.


01 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pokuta Českému Telecomu 02 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bezpečnosť nikto nezaručí 03 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Doviesť koňa k rieke 04 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Získavanie zmluvy 05 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ako ďalej, "Auntie"? 06 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kontrakty pre vyvolených 07 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Za žiadne peniaze! 08 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ani rozchod s bankou nie je zadarmo 09 - Modified: 2004-02-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mongolské gény Rusov
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. máj 2024 13:49