StoryEditor

Microsoft: Šéf pre svet mimo Ameriky

30.06.2005, 00:00

Prezidentom Microsoft International je od minulého týždňa Jean-Philippe Courtois, doterajší vrchný zástupca spoločnosti Microsoft pre Európu, Stredný východ a Afriku. Z novej pozície bude riadiť predaj, marketing a služby vo všetkých krajinách okrem USA -- teda v Európe, na Strednom východe, v Afrike; Japonsku; Číne; ázijskej časti Tichomoria; Latinskej Amerike a ďalších vznikajúcich trhoch.
Globálnou stratégiou Microsoftu je snaha, aby jeho pôsobenie malo formu miestnej firmy v každej krajine, v ktorej má svoje zastúpenie. Okrem biznisu sa zmluvami o spolupráci miestneho charakteru s vládami, školami a medzinárodnými organizáciami usiluje o rozšírenie prístupu k informačným technológiám a s nimi súvisiacim zručnostiam.
Courtois začínal v roku 1984 v Microsoft France ako zástupca pre obchodnú sieť a neskôr pôsobil na rôznych kľúčových pozíciách. V roku 1994 sa stal generálnym riaditeľom Microsoft France a o tri roky prezidentom Microsoft Europe. Po reorganizácii spoločnosti v marci 1999 spustil iniciatívu Zákaznícka a partnerská spokojnosť. Pôsobil tiež ako vrchný výkonný zástupca Microsoft pre Afriku a bol viceprezidentom svetového zákazníckeho marketingu, spadajúceho pod riaditeľstvo Microsoftu v americkom Redmonde.
Courtois je členom Centra pre európsku stratégiu a Rady pre európsko-americký priemysel. V minulosti sa angažoval v Iniciatíve na boj proti globálnemu digitálnemu rozdeleniu Svetového ekonomického fóra.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
30. apríl 2024 21:17