StoryEditor

V Bratislave zakotvil aj easyJet

25.11.2004, 23:00
Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet od včera lieta aj z Bratislavy. Na prvej pravidelnej linke do Berlína a späť bude lietať dvakrát denne.

Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet odvčera lieta z Bratislavy. Na prvej pravidelnej linke do Berlína bude premávať dvakrát denne. Od 8. decembra rozšíri ponuku aj o lety do Londýna. Ako informoval marketingový riaditeľ spoločnosti Yannis Capodistrias, easyJet očakáva, že v budúcom roku na týchto linkách prepraví 280-tisíc cestujúcich.
Spoločnosť vznikla v roku 1995, pričom v súčasnosti patrí medzi najväčšie európske nízkonákladové aerolínie. V minulom obchodnom roku (do septembra 2004) prepravila 24,3 milióna cestujúcich, čiže zhruba 80-tisíc ľudí na 700 letoch denne. Vďaka svojej stratégii dokázala prekonať aj recesiu na trhu leteckej dopravy, ktorej poslednou obeťou je talianska nízkonákladovka Volareweb. Podľa Capodistriasa sa však konsolidácia v nízkonákladovom segmente ani zďaleka neskončila. "Teraz nehovoríme o tom, kto prežije budúci rok, ale o tom, kto prežije túto zimu," povedal.
Vplyv easyJetu pocíti aj bratislavské Letisko M. R. Štefánika. Ako povedal výkonný riaditeľ letiska Robert Nemec, v budúcom roku by sa mal počet vybavených cestujúcich zvýšiť z tohtoročných zhruba 900-tisíc na 1,5 milióna. Podľa jeho slov sa letisko pripravuje na očakávaný nárast premávky v Bratislave a čoskoro predstaví konkrétne plány. V rámci nich by sa mala kapacita terminálov zvýšiť až na dva milióny cestujúcich. Nemec potvrdil aj rokovania s ďalšími prepravcami, hoci konkrétne mená neuviedol.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 06:08