StoryEditor

Kino premenia na moderné byty

22.12.2003, 23:00
Talianski investori prejavili záujem postaviť v Spišskom Podhradí približne 20 bytov a garáží, ktoré mienia prenajímať. Šesť bytov by chceli vybudovať v nedokončenom objekte kina, ktorého stavba nikdy neslúžila svojmu účelu a dodnes chátra.

Talianski investori prejavili záujem postaviť v Spišskom Podhradí približne dvadsať bytov a garáží, ktoré mienia prenajímať. Šesť bytov by chceli vybudovať v nedokončenom objekte kina, ktorého stavba nikdy neslúžila svojmu účelu a dodnes chátra. Mesto má s jej využitím problémy, keďže na jej konečné riešenie nemá dostatok finančných zdrojov a takmer štrnásť rokov do nej neinvestovalo. Pôvodne sa uvažovalo, že v jej priestoroch zriadia triediareň obnoseného šatstva zo Švajčiarska. Vzhľadom na to, že kapacitne nepostačovali, iniciátor tejto myšlienky sa rozhodol umiestniť ju v inom regióne Slovenska.
Záujem zo strany spoločnosti S. G. Dom s talianskou účasťou, ktorá dočasne sídli na Mestskom úrade v Spišskom Podhradí, je pre mesto novým impulzom. Poslanci odsúhlasili, že sa danou ponukou budú podrobnejšie zaoberať. Vzhľadom na to, že zámer talianskych investorov prezentoval iba hovorca spoločnosti Edoardo Bartalozzi, požadujú, aby sa zodpovedne preverilo podnikateľské zázemie talianskych záujemcov, a zároveň, aby predložili svoje požiadavky i ponuku v písomnej forme, prípadne, aby sa osobne zúčastnili na počiatočných rokovaniach.
Podľa predbežných informácií talianska firma orientovaná na podnikanie s nehnuteľnosťami mieni časť úhrady vyplatiť, za zvyšnú časť ako kompenzáciu ponúka dva novopostavené byty. Jeden by prešiel do vlastníctva mesta a druhý by mu dali do prenájmu za výhodných podmienok. Zhruba trojmiliónová investícia v jednej časti kina by mala predstavovať luxusnú a modernú architektúru. Taliani budú mať neskôr pravdepodobne záujem aj o odkúpenie druhej časti budovy. Okrem toho už začali s vykupovaním niektorých domov za kinom. S rekonštrukciou budovy chcú začať ešte túto zimu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 17:32