StoryEditor

K rozvoju Plechprofilu prispela technológia

22.03.2004, 23:00
Výrobca plechovej strešnej krytiny a trapézových profilov Plechprofil so sídlom v Jamníku má za sebou štyri roky existencie a zaznamenáva dynamický rozvoj. V minulom roku dosiahla spoločnosť obrat štvrť miliardy korún a predala takmer milión štvorcových metrov strešnej krytiny.

Výrobca plechovej strešnej krytiny a trapézových profilov Plechprofil so sídlom v Jamníku má za sebou štyri roky existencie a zaznamenáva dynamický rozvoj. V minulom roku dosiahla spoločnosť obrat štvrť miliardy korún a predala takmer milión štvorcových metrov strešnej krytiny. Plán na tento kalendárny rok počíta s 1,5-násobným nárastom obratu firmy.
Vlani dosiahla spoločnosť Plechprofil 60-percentný podiel na trhu plechových strešných krytín na Slovensku, keď spracovala 6 200 ton plechu. V tomto roku by to malo byť až 9 100 ton. Zdravý rast firmy podmieňuje jej minimálna zadlženosť, maximálna efektivita práce a vysoká odbornosť. Predpokladaný nárast výroby prispeje aj k zvýšeniu zamestnanosti vo firme. Počet pracovníkov by sa mal do konca tohto roku zvýšiť z terajších 40 na minimálne 60 ľudí. Plánovaná výška priemernej mzdy je okolo 18 900 korún. "Na každé vyhlásené pracovné miesto Plechprofilu evidujeme aspoň 60 žiadostí," potvrdil majiteľ a generálny riaditeľ Plechprofilu Marián Kapusta.
V tomto roku plánuje spoločnosť otvoriť výrobné firmy v Českej republike a v Rumunsku, výhľadovo aj v Maďarsku. Po vlaňajších skúsenostiach s otvorením pobočky v Banskej Bystrici otvorí v tomto roku aj ďalšiu pobočku v Bratislave. Úspešnosť nových obchodných zastúpení jej garantuje ustálená vedúca pozícia na domácom trhu.
Od svojho vzniku kladie manažment firmy veľký dôraz na zavádzanie novej technológie, o čom svedčí aj objem vynaložených finančných prostriedkov. "Ak chceme ísť dopredu, musíme mať špičkovú technológiu. Doteraz sme do nej investovali viac ako 40 miliónov korún," zdôraznil Kapusta. Spresnil, že firma robí krytiny presne na mieru.
Plechprofil spolupracuje s nadnárodnými oceliarskymi spoločnosťami, ktoré sú pre firmu zárukou vysokej kvality vstupných materiálov na výrobu finálnych produktov. Najväčším dodávateľom je U.S. Steel Košice, od ktorého odoberajú až 68 percent materiálu. Spoločnosť má však svojich dodávateľov aj v Anglicku, Poľsku a vo Francúzsku. "Nebolo by rozumné, keby sa fabrika orientovala len na jedného dodávateľa," konštatoval Kapusta.
Plechprofil je rodinná firma, ktorú vlastnia dve fyzické osoby. Je jediným slovenským výrobcom plechovej strešnej krytiny dvoch tvarovo odlišných typov a ponúka najväčšiu variabilitu farebných odtieňov svojich produktov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 19:21