StoryEditor

Náš Volkswagen prekonáva svoje rekordy. Vyrobil viac

27.08.2013, 09:49
Spoločnosť Volkswagen Slovakia v prvom polroku 2013 navýšila produkciu o skoro päť percent.

Bratislavský závod európskej jednotky v predaji áut Volkswagen v produkcii áut nepoľavil. Po tom, čo vlani vyrobil doteraz najviac áut vo svojej histórii, v prvom polroku 2013 dokázal produkciu opäť navýšiť.

Trh ich nedobehol
Spoločnosť Volkswagen Slovakia totiž v tomto období vyrobila 219 500 automobilov. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka tak došlo k nárastu produkcie o 4,8 percenta. „Napriek zostreným podmienkam na trhu sme vyrábali na stabilnej úrovni,“ povedal Albrech Reimold, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ fabriky.

Ako ďalej podotkol, v máji Volkswagen Slovakia začal s produkciou modelu Volkswagen cross up!, či prebiehali intenzívne prípravy na odštartovanie výroby Volkswagenu e-up! (prvé elektrické vozidlo z dielne nemeckého koncernu, ktoré budeme vyrábať exkluzívne - pozn. HN).

Prevodovky a komponenty išli taktiež
Darilo sa aj výrobe prevodoviek pre automobily koncernu. Za prvých šesť mesiacov sa v Bratislave vyrobilo 130-tisíc kusov, v ich martinskej fabrike až 16,9 milióna komponentov. Obrat spoločnosti v tomto období dosiahol úroveň 3,27 miliardy eur.

Do druhej polovice roka spoločnosť očakáva pretrvávanie volatility na svetových trhoch. Otáznik tak dnes visí nad tým, či sa jej podarí vo výrobe prekonať i doteraz rekordný minulý rok vo výrobe. Vtedy totiž vyrobila skoro 420-tisíc automobilov. „Situáciu na trhoch sledujeme pozorne. V druhom polroku oslávime uvedenie elektrického vozidla e-up! na trh. Prebiehať budú taktiež práce na novej lisovni a karosárni v bratislavskom závode,“ reagoval Reimo

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 23:42