StoryEditor

Grafobal má nové zariadenie na tlač

26.02.2003, 23:00
Autor:
SITASITA

Obalový a tlačiarenský podnik Grafobal, a. s., Skalica, uviedol v druhej polovici februára do prevádzky nové zariadenie na tlač raziacou fóliou. "Investícia v celkovej výške takmer 40 mil. Sk nám umožní zvýšiť podiel luxusnejších obalov a polygrafickej produkcie s vyššou pridanou hodnotou," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Marián Kožíšek. Grafobal tak podľa neho môže ešte operatívnejšie uspokojovať doterajších zákazníkov a zároveň získať nových, najmä na zahraničných trhoch. V tomto roku firma plánuje preinvestovať takmer 80 mil. Sk.
Nové zariadenie, ktoré razí a zlatí s použitím teploty a tlaku, dosahuje podľa M. Kožíška lepšiu kvalitu zlatenia a až šesťnásobne vyššiu produktivitu práce. Pamäťová jednotka centrálneho riadiaceho pultu pritom archivuje parametre až 5 tis. zákaziek, čím zjednodušuje a urýchľuje ich opätovnú výrobu.
Skalický Grafobal vlani hospodáril podľa predbežných údajov s tržbami za predaj vlastných výrobkov a služieb na úrovni 1,89 mld. Sk, čo je v medziročnom porovnaní nárast o 3,3 %. Spoločnosť pritom vyrobila tovary za 1,9 mld. Sk. Predaj Grafobalu na Slovensku vzrástol na 844 mil. Sk a export prekročil prvýkrát v histórii 1 mld. Sk. Investície do technológie presiahli minulý rok 200 mil. Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 09:57