StoryEditor

Serena v tom má jasno: Najlepšia som aj tak ja

29.08.2012, 08:57
Olympijská víťazka prišla na posledný grandslam sezóny v bojovnej nálade.

Ani nie hodinu strávila americká tenistka Serena Williamsová na kurte a prešla do druhého kola US Open. Na poslednom grandslame sezóny v New Yorku je síce až štvrtou nasadenou hráčkou, ale cíti sa na viac.

"Pochopiteľne si to myslím," odvetila potom, čo krajanku Coco Vandewegheovú prevalcovala v pomere 6:1, 6:1. "Mám dojem, že na okruhu je veľa hráčok, ale máloktorá si to myslí," dodala na tlačovej konferencii.

Do Flushig Meadow prišla nedávna olympijská víťazka v bojovnej nálade. "Je mi jedno, čo je v rebríčku. Jednička som ja. Je to jasné, mojím cieľom je byť najlepšia. Ak vyhrávam a nie som, tak to je pekné."

Keď jej novinári pripomenuli jej vlastné slová zo začiatku sezóny, že už tenis nemá tak rada, tentoraz vyhlásila: "Veľmi ho milujem. Viem, že bez neho nemôžem žiť, aj keď jedného dňa ho budem musieť nechať. Už som to niekomu hovorila, aby dal pozor, pretože som sa do tenisu zamilovala."

Jej staršia sestra Venus tiež postúpila do druhého kola US Open po víťazstve nad Bethanie Mattekovou-Sandsovou a Serena išla do svojho úvodného zápasu v dobrej nálade, hoci na kurte Arthura Asha hneval tenistky vietor. "Dokázala som ho zmerať podľa vlasov. Bolo to ťažké, pretože som myslela na to, že nebudem môcť uplatniť svoju hru," prezradila svoje obavy tridsaťročná tenistka.

V ďalšom kole sa Williamsová stretne so Španielskou Maria Jose Martínezová-Sánchezovou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 05:30