StoryEditor

Gumárne potrebujú ľudí. Matador ich chce tristo

18.08.2011, 00:00
Continental Matador Rubber rozširuje výrobu, nezaostáva ani spoločnosť SaarGummi.

Gumárenské spoločnosti u nás naberajú stovky ľudí. Slovenský závod štvrtého najväčšieho výrobcu pneumatík na svete – Continental Matador Púchov sa podľa rezortu hospodárstva chystá zvýšiť produkciu a vytvoriť tak 300 nových pracovných miest. Firma to zatiaľ ešte oficiálne nepotvrdila. Desiatky ľudí prijíma aj SaarGummi Slovakia z Dolných Vesteníc, ktorý vyrába gumové tesnenia pre automobilky. Podľa šéfa Jozefa Tanečku zháňajú najmä operátorov výroby. Firme sa darí, lebo získala zákazky pre BMW, Mercedes-Benz či Ford. Vďaka novým projektom v tomto roku postavili aj novú výrobnú halu. „Očakávame nárast tržieb i v druhom polroku tohto roka,“ odhaduje Tanečka.

Apetít firiem však zmierňujú odborníci. Súčasná dlhová kríza a spomalenie rastu ekonomiky v západnej Európe môžu podľa Juraja Borgulu zo Zväzu strojárskeho priemyslu ovplyvniť aj naše závody. „Dobrá situácia v našich podnikoch môže vydržať maximálne do konca roka,“ upozorňuje Borgula. Obáva sa, že sa potom zopakuje scenár z krízového roku 2009.

01 - Modified: 2004-05-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Príklad prešustrovaných eurofinancií?
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 21:54