StoryEditor

Americký internetový gigant ide k nám

Najväčší internetový obchod na svete - americká spoločnosť Amazon - si vybrala Slovensko.

Neotvorí však u nás e-shop, ale kontaktné centrum, ktoré im bude zabezpečovať zákaznícku podporu.

Slováci pre Američanov
HN zistili, že spoločnosť už začala i s vyhľadávaním svojich budúcich zamestnancov. "Spolupracujeme so spoločnosťou Amazon. Do konca roka im máme nájsť sto pracovníkov,“ potvrdil nám partner personálnej agentúry Synergie Martin Huba s tým, že obsadzujú pozície ako tréner kontaktného centra či špecialista pre predaj. 

Hoci sa výška investície zatiaľ nevie, podľa našich zistení by Amazon u nás mohol preinvestovať rádovo desiatky miliónov eur.

"Investícia by mala odštartovať svoju činnosť už 1. mája,“ tvrdí portál Živé.sk, ktorý s informáciou prišiel ako prvý.

Miškovova neznáma firma
K vstupu Američanov na náš trh sa zatiaľ odmietla vyjadriť aj Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu. "Rozhovory s investormi nekomentujeme,“ vyhlásil šéf tejto agentúry Róbert Šimončič. Avšak Šimončič sa aj s ministrom hospodárstva Jurajom Miškovom pred pár dňami vrátili z pracovnej cesty po Amerike. Po návrate minister tvrdil, že investovať u nás bude i neznáma americká internetová firma. Tá by však mala vytvoriť až tri stovky miest. "Je však možné, že touto firmou je práve Amazon,“ tvrdí Živé.sk.

01 - Modified: 2004-03-18 21:18:13 - Feat.: 0 - Title: Socialisti trvajú na odchode z Iraku
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 00:30