StoryEditor

Žilinský mrakodrap stráca v dražbe pôdu pod nohami

28.07.2010, 00:00
Žilinčania sa výhľadu na najvyššiu budovu Slovenska tak skoro nedočkajú. Pozemky na ktorých sa mal stavať 144 metrov vysoký mrakodrap a multifunkčný komplex Ciss City smerujú do dražby.

Všeobecná úverová banka, ktorá má na nehnuteľnosti záložné právo sa ich totiž rozhodla speňažiť. Stále je tu však možnosť,

 že od dražby upustí. "Za podmienky, že si dlžník vyrovná svoje záväzky voči banke,“ povedala Alena Walterová vedúca tlačového oddelenia a hovorkyňa VÚB.

Do multifunkčného projektu, ktorý mal vzniknúť na mieste bývalých mliekarní Laktis chcel developer Certifikovaná investičná a stavebná spoločnosť pôvodne vložiť viac ako 66 miliónov eur. Stavba sa však mala začať už v minulom roku. "To je snaha banky nejako nás pošpiniť a spraviť dražbu. Ale nemajú na dražbu nárok. Naše právne oddelenie s nimi momentálne komunikuje a v priebehu niekoľkých dní, možno týždňov sa táto dražba zastaví ako právne nepodložená, “ tvrdí Milan Cibulka, konateľ developerskej spoločnosti.
Banka však dražbu naplánovala už za tri týždne, pričom základné podanie, ktoré zároveň odráža odhadovanú cenu nehnuteľností stanovila na 2,2 milióna eur. Ak sa však neprihlási žiadny záujemca, cena sa môže aj znížiť.

01 - Modified: 2004-01-07 09:29:36 - Feat.: 0 - Title: Saakašviliho volil aj zvrhnutý prezident Ševardnadze
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 00:28