StoryEditor

SkyEurope vo Viedni skončil, lety presunul do Bratislavy

14.08.2009, 22:07
Letisko vo Schwechate odmietlo pre nezaplatený dlh odbavovať lietadlá slovenskej spoločnosti.

Slovenská nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines, ktorá je v bankrotovej ochrane pred veriteľmi nedokázala do dnes do tretej hodiny poobede zaplatiť svoj dlh voči viedenskému letisku, ktoré splnilo svoje hrozby a od polnoci na sobotu odmieta poskytovať aerolinkám SkyEurope handlingové služby pri odletoch.

"Každé lietadlo spoločnosti SkyEurope, ktorého odlet je naplánovaný po dnešnej polnoci, nebude spoločnosťou Flughafen Wien obslúžené a aerolíniám nebudú taktiež poskytnuté žiadne iné služby akéhokoľvek charakteru," informovalo dnes viedenské letisko na svojej internetovej stránke . Letisko vo svojej tlačovej správe zároveň uviedlo, že SkyEurope Airlines bude naďalej poskytovať všetky handlingové služby týkajúce sa príletov a naďalej umožní lietadlám SkyEurope pristávať vo Viedni.

To by však v praxi znamenalo, že na letisku vo Viedni by pristáli lietadlá slovenskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti a už by odtiaľ nemohli vzlietnuť. SkyEurope sa preto rozhodli prílety aj odlety svojich lietadiel od 23 hodiny a 25 minúty presmerovať namiesto do a Viedne do Bratislavy. Prvou linkou presmerovanou do Bratislavy z Viedne je večerný let z Nice. Nasledovať budú prílety z Amsterdamu, Bukurešti a Bruselu. Z hlavného mesta Slovenska začne SkyEurope realizovať aj odlety svojich viedenských liniek.

Podľa internetovej stránky bratislavského letiska SkyEurope zaháji odlety namiesto Viedne výlučne z hlavného mesta Slovenska letom do Bruselu tridsať minút pred polnocou, za ktorým budú nasledovať lety do Lisabonu a Larnacy o jednej hodine ráno.

Pasažierov bude z a na viedenské letisko pravdepodobne SkyEurope obsluhovať autobusmi. S hovorcom leteckej spoločnosti Tomášom Kikom sa nám nepodarilo skontaktovať.

Originál tlačovej správy viedenského letiska

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 02:41