StoryEditor

Do Hlohovca idú milióny

01.01.2008, 23:00

Mesto Hlohovec čaká v roku 2008 príchod ďalšieho významného investora. "Intenzívne rokujeme s potenciálnym investorom o odpredaji celej zostatkovej výmery pozemkov v priemyselnej zóne Horná Sihoť, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Rokovania sú zatiaľ úspešné a uvedená majetkovoprávna záležitosť bude na programe rokovania Mestského zastupiteľstva v Hlohovci v prvom štvrťroku roka 2008," potvrdila hovorkyňa primátora mesta Eva Uhráková.
Priemyselná zóna v Hlohovci s rozlohou 25 hektárov je situovaná v lokalite Horná Sihoť a vyžiadala si investície 115 miliónov korún. V roku 2007 v nej investovali dve spoločnosti, ktoré by mali vytvoriť spolu 470 nových pracovných miest. Ide o spoločnosti Transkam-Slovakia a JMT SK.
"Firma Transkam-Slovakia preinvestuje v našom parku približne 80 až 100 miliónov korún Sk a vytvorí 70 pracovných miest. Spoločnosť JMT SK, ktorej výroba by sa v hlohovskom závode mala rozbehnúť začiatkom tohto roka, vytvorí 400 nových pracovných miest. Výška investície pri firme JMT zatiaľ nie je známa," doplnila Uhráková.
Firma Transkam-Slovakia je logistická firma zaoberajúca sa skladovaním a distribúciou potravinárskych výrobkov. Firma JMT SK je dcérskou spoločnosťou juhokórejskej firmy JMT Korea a v Hlohovci stavia svoj prvý európsky závod. "Nová prevádzka sa bude špecializovať na montáž dosiek plošných spojov, ktoré sú určené do LCD televízorov. Hlavným odberateľom bude pripravovaná továreň Samsung vo Voderadoch," spresnila Uhráková.
V priemyselnom parku v Hlohovci zatiaľ investovali dve spoločnosti viac ako 1,3 miliardy korún. Firma Faurecia Automotive Slovakia, ktorá vyrába pre automobilový priemysel sedadlá, palubné dosky, čalúnenie, predné nárazníky a výfukové systémy investovala 1,2 miliardy. Spoločnosť Vetter Slovakia, s. r. o., ktorá je súčasťou nemeckého koncernu Vetter Holding, investovala 120 miliónov. V Hlohovci vyrába a balí sušené ovocie. "Obe firmy vytvorili približne 550 pracovných miest s perspektívou vytvorenia ďalších 200 nových pracovných miest," dodala Uhráková.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 21:38