StoryEditor

Vitalo investuje 120 miliónov

10.08.2007, 00:00

Belgický koncern Vitalo Group, ktorý patrí k najväčším európskym producentom špeciálnych plastových obalov a dielcov pre priemysel, vybuduje nový výrobný závod na Slovensku.
Výstavba prevádzky s rozlohou 8 500 štvorcových metrov by sa mala začať už koncom tohto roka v priemyselnom parku Horný Hričov pri Žiline. Projekt si vyžiada investíciu 120 miliónov korún a je zameraný na produkciu zvukovo-tepelných izolantov do rôznych vzduchotechnických zariadení.
Portfólio výrobkov doplnia špeciálne plastové obalové materiály vyrábané lisovaním za tepla. Určené sú najmä pre veľkých priemyselných odberateľov z odvetvia telekomunikácií, elektrotechnického priemyslu či medicínskych zariadení.
Dcérska spoločnosť belgickej skupiny pôsobí na slovenskom trhu už dva roky. Vitalo Slovakia si v prvej fáze prenajala menšiu výrobnú halu v kysuckej obci Oščadnica, kde momentálne zamestnáva 18 ľudí. V priebehu budúceho roka plánujú celú prevádzku presunúť do priemyselného parku v Hornom Hričove.
Vitalo Group vznikla v roku 1936 a výrobné závody má v Belgicku, Číne, Thajsku, na Filipínach, v Mexiku a na Slovensku. Skupina vlani dosiahla obrat 70 miliónov eur a po celom svete zamestnávala 900 pracovníkov. Okrem plastových obalov sa špecializuje aj na rôzne plastové súčiastky a systémové technické riešenia používané pri kompletizácii dopravných zariadení, polygrafických strojov, vzduchotechniky či zdravotníckych prístrojov.
Horný Hričov leží v tesnej blízkosti automobilky Kia Motors Slovakia a má dobré cestné spojenie so závodom Hyundai v Nošoviciach pri Ostrave. Developerom priemyselného parku je žilinská spoločnosť Istrofinal.
Jedným z najväčších investorov, ktorý sa chystá do tejto lokality, je holandský CTP Invest. V najbližších mesiacoch plánuje investovať do obrovského logistického a obchodného centra zhruba 150 miliónov eur, čo znamená viac ako päť miliárd korún. Investícia vytvorí takmer tritisíc nových pracovných miest.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 00:16