StoryEditor

Apple a VW vyvíjajú iCar

31.08.2007, 00:00

Americký výrobca počítačov Apple a nemecký koncern Volkswagen plánujú spoluprácu pri vývoji vozidiel. "Obidve spoločnosti rokujú, no rozhovory sú zatiaľ len v počiatočnom štádiu," potvrdil pre internetovú verziu časopisu Capital hovorca VW.
Capital ďalej tvrdí, že šéf Apple Steve Jobs sa pred niekoľkými dňami stretol s predsedom Predstavenstva VW Martinom Winterkornom. Hovorca VW pre denník Die Welt potvrdil, že obaja šéfovia sa dohodli na ďalších rokovaniach. Podľa jeho slov existuje množstvo nápadov, no zatiaľ žiadne konkrétne plány.
Na konci spolupráce by mal vzniknúť kompaktný model prezývaný iCar. Vozidlo vybavené produktmi Apple by podľa expertov mohlo vyvolať veľký záujem mladších ročníkov, píše ďalej Capital.
Podľa denníka Süddeutsche Zeitung je zatiaľ otvorené, či pre nový model je už určené vybavenie z dielne Apple. Mohlo by ísť o malé auto, ktoré momentálne vyvíja VW a malo by sa predávať aj pod značkami Škoda a Seat. Automobilka zrejme plánuje verziu pre západoeurópske metropoly, ako aj pre rozvíjajúce sa trhy Ruska, Číny a Indie. V reformných krajinách by sa malo auto predávať za 6 500 eur, v prepočte takmer 220-tisíc korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 07:11