StoryEditor

Do Nitry prichádza ďalší dodávateľ Sony

15.11.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Do priemyselného parku Nitra-Sever prichádza ďalší dodávateľ japonského elektronického koncernu Sony. Španielska firma Farguell tam bude vyrábať kovové skelety potrebné na výrobu LCD televízorov. Sony chce z Nitry zásobovať Európu modelovým radom Bravia.
Ondrej Ščurka, konateľ spoločnosti Nitra Invest, ktorá vlastní pozemky v priemyselnom parku, potvrdil, že kúpnu zmluvu na 1,2-hektárový pozemok podpísala jej novozaložená dcérska spoločnosť Farguell Nitra. V prvej etape preinvestuje 150 až 190 miliónov korún a zamestná zhruba 50 pracovníkov. Výrobná hala zaberie tritisíc štvorcových metrov.
"Dodávateľské firmy Sony budú spolu so zvyšovaním jej výroby nútené samy postupne zvyšovať svoje kapacity. Farguell zväčší v druhej etape v roku 2009 svoj závod na dvojnásobok." uviedol Ščurka. Počet zamestnancov by mal stúpnuť zhruba na 150 a priamo úmerne sa zvýši aj investícia. Spoločnosť chce začať stavať 1. júna a vyrábať už v roku 2008. Fabrika bude podobná závodu Farguell v domovskej Barcelone, slovenskí architekti len projekt upravia pre terén v Nitre.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 04:00