StoryEditor

Rusom postavíme byty za šesť a pol miliardy

27.11.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Minister výstavby Marian Janušek so sprievodom predrokovali v Čeboksaroch, hlavnom meste povolžského Čuvašska, projekty pre účasť slovenských firiem na bytovej výstavbe. Hodnota črtajúcich sa kontraktov dosahuje zhruba 200 miliónov eur, čo je asi šesť a pol miliardy korún. Mená firiem, v prospech ktorých minister v republike v strednej časti Ruska loboval, neprezradil.
"V súčasnosti pokračujú konkrétnejšie rokovania a prípravy zmlúv na samotnú realizáciu týchto projektov," vyhlásil Janušek. V Čeboksaroch plánujú postaviť nové obrovské sídlisko pre 40-tisíc obyvateľov. O možnú účasť na tejto investícii sa zaujímali aj stavební podnikatelia zo Slovenska, ktorí spolu s ministrom Janušekom navštívili metropolu Čuvašska.
Zákazky sa slovenským stavebným firmám črtajú aj v juhoruskom miliónovom Volgograde. "Majú peniaze aj záujem o slovenské firmy," uviedol Janušek. Podľa neho Rusi sú radi, že slovenské firmy majú záujem uplatniť svoje skúsenosti aj na ruskom trhu. Minister výstavby pri tejto príležitosti podpísal s gubernátorom Volgogradskej oblasti a primátorom Volgogradu memorandum o vzájomnom porozumení a protokol o spolupráci v oblasti stavebníctva.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 03:21