StoryEditor

SkyEurope otvorí pravidelnú linku do Tel Avivu

14.11.2007, 23:00

Nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines plánuje na budúci rok otvoriť novú pravidelnú linku z Bratislavy do izraelského Tel Avivu. Hovorca leteckého dopravcu Tomáš Kika potvrdil, že aerolinky už získali oficiálne povolenie slovenských úradov. Letový poriadok na rok 2008 plánuje firma predstaviť neskôr, pričom očakáva, že otvorenie linky do Tel Avivu výrazne prispeje k rozvoju turizmu na Slovensku a v Izraeli.
"Ustanovením SkyEurope na prepravcu pre lety do Izraela môžeme pokračovať v rozvoji leteckej prepravy na Slovensku. Vnímame to ako ďalší krok našej misie spojiť Slovensko so svetom, propagovať Slovensko ako turistickú destináciu v zahraničí a zabezpečovať dôležité služby najrýchlejšie sa rozvíjajúcej ekonomike v Európe," uviedol generálny riaditeľ SkyEurope Airlines Jason Bitter.
V novootvorenom zimnom letovom poriadku SkyEurope Airlines zabezpečuje z Viedne a Bratislavy 29 priamych leteckých spojení. V októbri tohto roka spoločnosť prepravila celkovo 304,7 tisíca cestujúcich, čo bolo o 34,4 percenta viac ako v rovnakom mesiaci minulého roka. Napriek zvýšeniu kapacity sedadiel v lietadlách medziročne o 35,1 percenta zostali pri letoch obsadené zhruba tri štvrtiny sedadiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 10:36