StoryEditor

Heineken zdraží pivo

10.10.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenská pobočka koncernu Heineken sa rozhodla od začiatku decembra zvýšiť ceny piva o 6 až 8 percent. Spoločnosť spresnila, že zdražovanie sa dotkne lokálnych značiek Zlatý Bažant, Corgoň, Kelt, Martiner, Gemer a Starobrno vyrábaných v Hurbanove.
"Vyhodnocovali sme nevyhnutnosť zvyšovania cien piva kvôli výraznému nárastu cien vstupných surovín," vysvetľuje firma. V medziročnom porovnaní vzrástli náklady na sladovnícky jačmeň o viac ako 60 percent a náklady na chmeľ o 40 percent. "Zároveň zaznamenávame aj významný nárast nákladov na obalový materiál," konštatuje spoločnosť.
Heineken pôsobí na Slovensku prostredníctvom firmy Heineken Slovensko, v ktorej je stopercentným vlastníkom. Heineken je najväčším pivovarníckym koncernom na slovenskom trhu, keď za minulý rok dosiahol 45,6-percentný podiel na predaji. Na Slovensku pôsobí desať rokov, od vstupu do hurbanovského pivovaru Zlatý Bažant.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 23:43