StoryEditor

SkyEurope má už len štyri lietadlá

26.01.2009, 18:55
Autor:
ČTKČTK
Nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines vrátila leasingovej firme ďalšie lietadlo a vo flotile jej zostali štyri stroje. Dnes to povedal tlačový hovorca Tomáš Kika. Spoje podľa neho odlietajú včas, podnik si prenajíma stroje od iných dopravcov.

Návrat lietadla bol plánovaný, uviedol hovorca, a krok preto podľa neho nenaznačuje, že by mala spoločnosť nejaké ťažkosti. Dodal, že je to pre firmu ekonomicky výhodnejšie. Nájom lietadiel od konkurencie ako náhrada za vrátené stroje je ale podľa Kiku len dočasným riešením a firma bude opäť rozširovať flotilu.

Dopravca vrátil Boeing 737 firme Chishima Real Estate. A predtým v tomto mesiaci vrátil šesť lietadiel leasingovej spoločnosti Gecas.

SkyEurope od svojho vzniku v roku 2001 nikdy nevykázal zisk a situáciu podniku vlani zhoršili vysoké ceny palív. Za celý minulý rok mu mierne vzrástol počet prepravených cestujúcich, ale v decembri sa ich počet prepadol o 13,3 percenta na približne 233.000. Spoločnosť má základne okrem Bratislavy tiež v Prahe, Košiciach a Viedni.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 02:25