StoryEditor

Estée Lauder posilní Origins

17.10.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Kozmetická spoločnosť Estée Lauder chce v dôsledku čoraz vyššieho záujmu zákazníkov o prírodné produkty posilniť svoju značku biokozmetiky Origins. Informovala o tom v rozhovore pre francúzske noviny Les Echos manažérka značky Origins Daria Myersová. Dodala, že zatiaľ čo celkový obrat trhu s kozmetikou vlani stúpol o 3,5 percenta, obrat trhu s biokozmetikou vyskočil až o 22 percent.
Podľa vyjadrení Myersovej Estée Lauder plánuje novú líniu nazvať Origins Organics. Predaj deviatich nových produktov určených pre starostlivosť o pleť a telo odštartuje vo Francúzsku v januári budúceho roka. "Je pre nás nevyhnutné, aby sme boli zastúpení aj na tomto trhu," dodala Myersová. Výrobky značky Origins sa v súčasnosti predávajú vo Francúzsku len v značkových predajniach prevádzkovaných spoločnosťou Estée Lauder a vybraných obchodných domoch.
Nová línia sa má predávať v sieti 92 lekární po celom Francúzsku a jej predaj by sa mal postupne rozšíriť až do tisícky predajní, uvádza agentúra Reuters. Francúzskej spoločnosti Estée Lauder narástol v minulom roku, ktorý skončil v júni 2006 zisk o 83,9 percenta a dosiahol 450 miliónov dolárov (10,8 miliardy korún). Výsledky firmy podporili chýbajúce mimoriadne náklady a dane, ktoré musela spoločnosť zaplatiť ešte v predchádzajúcom fiškálnom roku. Tržby spoločnosti, ktorej patria kozmetické značky Clinique, Aveda či Bobbi Brown, sa zvýšili o deväť percent na 7,04 miliardy dolárov (169 miliárd korún). Biokozmetika by mala podľa medzinárodných štandardov kozmetických firiem obsahovať výlučne alebo prevažne prírodné ingrediencie pochádzajúce z rastlín alebo minerálov. Jej jednotlivé zložky by mali v maximálnej možnej miere pochádzať z kontrolovaných ekologických poľnohospodárskych fariem alebo zo zberu na vybraných lokalitách označovaných ako ekologicky neporušené. Nesmú byť testované na zvieratách a nemali by obsahovať geneticky modifikované rastliny. Používanie ropných derivátov, syntetických farbív, parfumov a konzervantov je pri tejto kozmetike zakázané. Povinnosťou je aj použitie recyklovaných obalových materiálov pri predaji a balenie len do najnutnejších obalových materiálov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 00:14