StoryEditor

Konsolidačná predáva dlhy

28.09.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Štátna agentúra Slovenská konsolidačná predáva menšie pohľadávky voči 33 spoločnostiam alebo podnikateľom v celkovej hodnote 1,174 miliardy korún. Podľa informácií zverejnených vo výberovom konaní na odplatný prevod pohľadávok, záujemcom konkrétne ponúka 72 pohľadávok.
Najväčší podiel na celkovom ponúkanom balíku majú pohľadávky voči spoločnosti ZTS Komerc, pri ktorých Slovenská konsolidačná v siedmich pohľadávkach eviduje celkovú čiastku 559,7 milióna korún. Pohľadávky voči akciovej spoločnosti ESPE tvoria 239,7 milióna korún a pohľadávky voči akciovej spoločnosti Priateľstvo sú v sume 167,3 milióna korún. Pohľadávky voči ostatným dlžníkom sú všetky nižšie ako 26 miliónov.
Slovenská konsolidačná vyhlásila tender na predaj pohľadávok včera. Záujemcovia o ich odkúpenie sa môžu zaregistrovať do 9. októbra, pričom prístup do dataroomu, teda k dokumentom súvisiacim s predmetom ponuky, im bude umožnený do 15. októbra. Ponuky môžu záujemcovia predkladať Slovenskej konsolidačnej do 29. októbra, pričom vyhodnotenie súťaže je naplánované na 28. decembra tohto roku.
Akciová spoločnosť Slovenská konsolidačná vznikla zakladateľskou zmluvou 26. októbra 1999. Ku koncu minulého roka jej základné imanie predstavovalo 6,8 miliardy korún, pričom jej jediným vlastníkom bola Slovenská republika zastúpená ministerstvom financií.
Hlavným zámerom vzniku spoločnosti bola správa a vymáhanie pohľadávok postúpených vybranými bankami v rámci ich reštrukturalizácie pred privatizáciou v rokoch 1999 a 2000. V súčasnosti sa Slovenská konsolidačná zaoberá centralizovanou správou a vymáhaním pohľadávok verejného sektora.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 15:39