StoryEditor

Lukoil prevzal čerpacie stanice JET

03.08.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Sieť slovenských čerpacích staníc JET prevádzkuje od začiatku augusta tohto roka spoločnosť Lukoil Slovakia, ktorá nahradí predchádzajúceho vlastníka ConocoPhilips Slovakia. Ako ďalej informoval slovenský Lukoil, ktorého vlastníkom je najväčšia ruská ropná spoločnosť Lukoil, dodávatelia ani spotrebitelia bezprostredne žiadnu zmenu nezaregistrujú. Označenie a vizáž čerpacích staníc totiž nový vlastník plánuje zmeniť až počas nasledujúcich dvoch rokov.
Zodpovednosť za riadenie a prevádzku všetkých čerpacích staníc JET na území Slovenska, prevzala spoločnosť Lukoil Slovakia v rámci akvizičnej transakcie z konca minulého roka. Vtedy sa spoločnosť ConocoPhilips dohodla so spoločnosťou Lukoil na predaji svojich 156 čerpacích staníc v Belgicku, 83 v Poľsku, 49 vo Fínsku, 44 v Českej republike, 30 v Maďarsku a 14 na Slovensku.
Lukoil je jednou z popredných svetových ropných a plynárenských spoločností. Jej hlavné aktivity spočívajú v prieskume a ťažbe ropy a plynu a vo výrobe a v predaji petrochemických produktov. Väčšina jej prieskumných a ťažobných kapacít sa nachádza na území Ruska a v hlavnej surovinovej základni spoločnosti v západnej Sibíri. Lukoil vlastní rafinérie, závody na spracovanie plynu a petrochemické komplexy v Rusku, východnej Európe a niektorých susedných krajinách. Americká spoločnosť ConocoPhilips má v spoločnosti Lukoil 20-percentný podiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 01:30