StoryEditor

Adastra sa presunula aj do Bulharska

22.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Kanadsko-česká konzultačná a softvérová spoločnosť Adastra Corporation pôsobiaca aj na Slovensku, založila novú pobočku vo východoeurópskom regióne, v bulharskej Sofii. Podľa informácií spoločnosti Adastra, firma tak napĺňa svoju víziu o vstupe na ďalšie trhy Európskej únie. Súčasne firma rozširuje svoje portfólio ponúkaných služieb a popri dodávkach služieb s vysokou pridanou hodnotou v oblasti dátových skladov, Business Intelligence, pokročilej dátovej integrácie a Master Data Managementu sa tiež zameriava na offshore (outsourcingové služby) development pre globálnych klientov.
"Adastra disponuje know-how, ktoré získala v rámci svojho pôsobenia v medzinárodných firmách, a to tvorí základnú devízu bulharských projektov," povedal prezident Adastra Corporation Jan Mrazek. Odrazovým mostíkom pre expanziu firmy sú jej zákazníci, ako Bank of Montreal či Deutsche Bank, ktorí už teraz využívajú outsourcingové služby ponúkané Adastrou. Potenciál rastu bulharskej pobočky vidí topmanažment spoločnosti tiež v konsolidačných a globalizačných procesoch, ktoré sa týkajú organizácií po celom svete. Adastra Corporation dosiahla vo fiškálnom roku 2007, ktorý sa končil 30. septembra minulého roku, výnosy vo výške 1,006 miliardy českých korún, čo predstavuje ich 49-percentný medziročný nárast. Zahraničné operácie spoločnosti tvorili 51 percent z výnosov. Adastra v uplynulom fiškálnom roku tiež prešla akvizíciou so spoločnosťou Reporters, ktorá pôsobí v oblasti Corporate Performance Managementu v Českej republike.
Adastra Corporation je medzinárodná konzultačná spoločnosť, ktorá dodáva softvérové biznis riešenia, ktorá celosvetovo zamestnáva 500 pracovníkov. Európske aktivity firmy riadi centrála v Prahe a prostredníctvom pobočiek v Ostrave a Frankfurte nad Mohanom.
(1 CZK = 1,288 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 23:46