StoryEditor

Kamax má novú výrobnú halu

04.11.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Kamax oficiálne získala novú výrobnú halu, v ktorej sa budú vyrábať špeciálne nástroje potrebné na výrobu vysokopevnostných skrutiek a kovových spojovacích prvkov pre automobilový priemysel. Nový závod postavil nemecký koncern Kamax-Gruppe prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Kamax Bardejov. Nástrojáreň bola dokončená v auguste tohto roku a doteraz v nej pracovalo 46 zamestnancov, uviedol to konateľ slovenskej pobočky spoločnosti Norbert Múdry. Do roku 2009 by mala firma Kamax-Gruppe preinvestovať takmer 12 miliónov eur, čo je približne 400 miliónov korún. Vytvoriť by sa malo viac ako 200 nových pracovných miest. Centrálna nástrojáreň v Bardejove bude preto musieť dovtedy získať potrebné množstvo vysokokvalifikovaných pracovníkov. Nasledujúcim krokom spoločnosti Kamax-Gruppe má byť, v závislosti od vývoja automobilového priemyslu vo východnej Európe, výstavba novej skrutkárne, čím vzniknú v Bardejove ďalšie pracovné miesta.
Kamax-Gruppe je podnikateľská skupina s medzinárodnou pôsobnosťou. Vyrába a dodáva pevnostné skrutky pre podniky automobilového priemyslu na celom svete.
V súčasnosti vyrába skrutky na ôsmich miestach v Nemecku, Španielsku, Českej republike a Spojených štátoch. Popri výrobe skrutiek má Kamax- Gruppe podiely v spoločnej servisnej spoločnosti Facil spolu s francúzskou firmou A. Raymond-Gruppe.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:47