StoryEditor

Automobilky nás potvrdili za veľmoc

16.04.2008, 00:00

Pozíciu Slovenska ako svetovej automobilovej veľmoci potvrdzuje záujem automobiliek prezentovať u nás to najlepšie, čo vyrábajú. Bratislavský autosalón priviezol tento rok do Bratislavy luxus. Dnes sa pre verejnosť otvorí podujatie, na ktorom sa premiérovo predstaví viacero najdrahších značiek. Novinky na Slovensko priviezli Brilliance, Cadillac, Corvette, Maybach, Spyker či Wiesmann.
Niekoľko premiér pre návštevníkov nachystali aj automobilky, ktoré vyrábajú na Slovensku. Kórejská Kia sa prezentuje žilinským modelom pro_cee´d, nemecký koncern
Volkswagen predstaví Passat CC a francúzsky Peugeot viaceré vozidlá vrátane modelu 308 SW. Premiéry nahlásilo 27 automobiliek so 63 novými či pozmenenými modelmi.
Ofenzívu na Slovensku v snahe dobyť časť strateného trhu z minulosti hlási Škoda. Česká automobilka, ktorá patrí do nemeckého koncernu Volkswagen, chce tento rok na slovenskom trhu umiestniť viac ako dvadsaťtisíc nových vozidiel. Podľa údajov Združenia automobilového priemyslu spoločnosť vlani u nás predala okolo osemnásťtisíc áut.
Najväčšej obľube medzi Slovákmi sa tešili modely Fabia a Octavia. "Chceme využiť pomerne dynamicky rastúci trh nových áut," vyhlásil včera pri prezentácii vynoveného modelu Superb manažér spoločnosti Škoda Auto Slovensko pre predaj a marketing Petr Lehký.
Návštevníci autosalónu sa tento rok môžu tešiť na množstvo sprievodných akcií. Organizátori pripravili napríklad crash testy, ktoré simulujú zrážku dvoch áut alebo vozidla s chodcom. Atrakciou by mala byť terénna šou, počas ktorej si bude možné vyskúšať jazdu v offroade po špeciálnej trati. Na akciu sa navyše chystajú tri až štyri stovky upravených vozidiel a prvýkrát bude na prehliadke zvolená Miss autosalón 2008.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 17:44