StoryEditor

Pre Twistu pripravujú pozemky

16.08.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Humenská samospráva finišuje v prípravách výstavby nového priemyselného parku Zeleňákovo. Reaguje tak na žiadosť talianskej spoločnosti Twista, ktorá koncom mája prejavila záujem o novú výrobnú halu.

Humenská samospráva finišuje v prípravách výstavby nového priemyselného parku Zeleňákovo. Reaguje tak na žiadosť talianskej spoločnosti Twista, ktorá koncom mája prejavila záujem o novú výrobnú halu. Do strojového vybavenia a závodu plánuje investovať vyše osem miliónov eur, čo je asi tristo miliónov korún.
"Investor sa zaviazal, že zamestná 250 ľudí v priebehu piatich rokov. Halu chce na ploche 11-tisíc štvorcových metrov," hovorí primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že mesto chce park postaviť s pomocou štátu a štrukturálnych fondov, pričom do jeho stavby investuje vyše desať miliónov korún z vlastných zdrojov.
Taliansky investor sa v Humennom už etabloval, no jeho výrobné priestory nie sú dostatočné. V súčasnosti sa Twista v priemyselnom parku Chemes zoberá výrobou vlákien, čalúnení, záclon a tkanín pre automobilový priemysel. Pri výrobe polyamidových vlákien zamestnáva 120 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 10:52