StoryEditor

Tatralandia získa peniaze z eurofondov

05.06.2006, 00:00

Mesto Liptovský Mikuláš získalo 170 miliónov korún z fondov Európskej únie na výstavbu infraštruktúry aquaparku Tatralandia. Stavať sa bude nová polyfunkčná hala, parkovisko, prístupová komunikácia, most a prípojky plynu a elektriny.
Zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku podpísali minulý týždeň Slovenská agentúra pre cestovný ruch a primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský. Schvaľovací proces trval dlho kvôli konkurzu Tatra Development Group, ktorá prevádzkovala Tatralandiu.
"Náš zámer ohrozovali aj spory okolo tohto strediska cestovného ruchu. Navyše Tatra Development Group ešte pred vyhlásením konkurzu neprijala už schválených 98 miliónov korún zo štrukturálnych fondov určených na rozšírenie služieb a celoročnej kapacity Tatralandie. Mala sa vybudovať jeho krytá časť, no bývalí predstavitelia firmy nepredložili do stanoveného termínu akceptačný list a prostriedky prepadli," konštatoval Slafkovský.
Súčasným prevádzkovateľom je na základe nájomnej zmluvy dolnokubínska firma LAR. Jej právny zástupca Ivan Pohanka uviedol, že peniaze z eurofondov aquaparku môžu len pomôcť. Takmer rok sa v ňom neinvestuje, konkurz však samotnú prevádzku tejto atrakcie neovplyvňuje. Tržby sú aj napriek nepriaznivému počasiu v súlade s predpokladmi.
Veritelia už schválili plán speňaženia a správca konkurznej podstaty Milan Antal už na predaj ponúka tri súbory majetku. V prvom sú nehnuteľnosti Tatra Development Group, v druhom hnuteľný majetok a v treťom pohľadávky. Konkurz vyhlásil Krajský súd v Banskej Bystrici koncom minulého roka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 23:54